DRŽALI SU ME NA ULICI KAO GLINENOG GOLUBA: Otkriveno koliko je plaćena likvidacija, Vukotić strahuje za vlastiti život

Novosti online

26. 10. 2020. u 00:40

Likvidacija Jovana Vukotića koja je, navodno, pokušana protekle srede trebalo je da bude plaćena pola miliona evra, tvrde crnogorski mediji pozivajući se na sagovornike iz tamošnje policije.

ДРЖАЛИ СУ МЕ НА УЛИЦИ КАО ГЛИНЕНОГ ГОЛУБА: Откривено колико је плаћена ликвидација, Вукотић страхује за властити живот

Foto: Printscreen

Za toliko novca je, prema istim informacijama, Petar Mujović prihvatio da likvidira Vukotića, koji je u medijima označen kao vođa "škaljarskog klana". Međutim, policija za sada nije uspela da dokaže Mujovićevu nameru, pa je protiv njega podneta krivična prijava za nedozvoljeno nošenje oružja.

Pozivajući se na sagovornike bliske istrazi, televizija "Vijesti" objavila je da je prilikom Mujovićevog hapšenja kod njega pronađen kriptovani telefon u kojem su bili i nadimci osoba koje su, kako se pretpostavlja, naručile Vukotićevu likvidaciju. Petar Mujović je inače rođeni je brat Radovana Mujovića, koji prema operativnim podacima policije važi sa visokokotiranog člana kavačkog kriminalnog klana

Na saslušanju u policiji Mujović je, navodno, priznao da je naoružan čekao priliku da ubije vođu "škaljaraca", dok je na saslušanju u nikšićkom višem državnom tužilaštvu odlučio da se brani ćutanjem. Prema nezvaničnim informacijama, policija je saznala da je Mujović osim Vukotića, pratio i njemu bliske ljude. Nekoliko dana pre nego što je uhapšen kod policijske stanice u Nikšiću, Mujović je istim automobilom od Kotora do Čeva pratio i Vukotićeve prijatelje koji su vozili njegove automobile.

Upravo je Vukotićev blizak prijatelj i jedan od pripadnika obezbeđenja Dragoljub Ćetković u sredu primetio da ih danima prati isto vozilo. Navodno je Mujović upravljao tim automobilom i bio je u neposrednoj blizini vozila u kojem je bio Vukotić, kada ga je policija uhapsila.

Pored Petra Mujovića, prema nezvaničnim informacijama, uhapšen je i njegov brat Radovan. Obojica su, navodno, članovi nikšićkog ogranka "kavačkog klana". Petar i Radovan Mujović privođeni su zbog trgovine narkoticima. Specijalno državno tužilaštvo tereti Radovana Mujovića da je sa Budvaninom Vasilijem Rafailovićem organizovao kriminalnu grupu čiji članovi stoje iza pokušaja ubistva Marka Ljubiše Kana i Gorana Slovinića.

Mujović i Rafailović, prema policijskim informacijama, dovode se u vezu sa "kavačkim klanom". Prilikom hapšenja, kod Mujovića je pronađen pištolj u kojem je, kako je za crnogorske medije potvrdila tamošnja policija, bio metak u cevi. Mujović je u sredu vozilom izvesno vreme pratio Vukotića, da bi ga patrola policije oko 15 časova zaustavila ispred tunela Vrmac.

Nasuprot policijskim informacijama da su njihovi pripadnici otkrili pokušaj Vukotićeve likvidacije i da su oni razoružali Mujovića, ljudi bliski vođi "škaljarskog klana" negirali su za crnogorske medije ove navode, tvrdeći da je napadača razoružao jedan od pripadnika ozbezbeđenja Kotoranina i to ispred Odeljenja bezbednosti u ovom gradu.

U izjavi koju je dao podgoričkim "Vijestima", Vukotić je povodom događaja koji se odigrao u sredu kazao da je, otkada se nalazi na slobodi, dva puta izašao iz kuće i da je oba puta policija pokušala da ga privede.

- Pre toga su mi pretresali automobil, držali me na ulici kao glinenog goluba. Od sada, ako mi se bilo šta desi, moja porodica i prijatelji, smatraće policiju direktno odgovornom - rekao je Vukotić.

Sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević odredio je pritvor do 30 dana Nikšićaninu Petru Mujoviću. Mujoviću je tužilac na teret stavio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVI TRANSPORT:  Ključni faktor zaštite životne sredine i zdravlja