MILAN LEKIĆ TVRDI: Dvojica osumnjičenih za pisanje neprimerenih grafita, članovi i aktivisti DPS-a

M. D.

21. 10. 2020. u 18:21

PREDSEDNIK odborničkog kluba Nove srpske demokratije Pljevlja, Milan Mijo Lekić zatražio je od predsednika Skupštine da se na sledećoj sednici raspravlja i donese zaključak kojim bi se tražilo od Centra bezbednosti Pljevlja i Osnovnog državnog tužilaštva da podnesu izveštaj o radu za period od 01.01.2020.god. do 30.09.2020.god.

МИЛАН ЛЕКИЋ ТВРДИ: Двојица осумњичених за писање непримерених графита, чланови и активисти ДПС-а

Foto: M. Drobnjak

U obrazloženju zahteva Lekić navodi da se u tom periodu u najsevernijoj crnogorskoj opštini desilo mnogo ružnih i neprijatnih događaja koji su naneli ogromnu štetu ovom gradu.

- U večernjim satima 13.maja policija je bacila suzavce, šok bombe (i druga hemijska sredstva) na građane Pljevalja među kojima su bila prisutna i mala deca, što Pljevlja od svog postanka nisu doživela i zapamtila -kazao je Lekić ističući da građani Pljevalja traže odgovor

ko je dao nalog policiji da izvrši tako nedelo i koji je razlog bacanja hemijskih sredstava (suzavaca i šok bombi)?

Lekić napominje da je iste večeri više policajaca brutalno prebilo Ognjena Mijatovića u glavnoj gradskoj ulici da bi se, kako kaže Lekić, mučenje i maltretiranje ovog momka nastavilo u stanici policije.

-Policajac Dino Hrković je više puta udario Ognjena pesnicom u grudni koš, toki-vokijem po glavi i pljuvao ga po licu. Na insistiranje majke Ognjena policija vodi u bolnicu i tu doživljava maltretiranje, umesto da se izvrši detaljan pregled od strane lekara, lekar presuđuje i konstatuje da je Ognjen napao policiju-kaže Lekić dodajući da je Savet za građansku kontrolu rada policije samo na osnovu jednog snimka sa portala doni zaključak da je policija u ovom slučaju prekoračila ovlašćenja.

-Ognjenova rodbina, prijatelji a i građani Pljevalja traže odgovor:

Ko je dao nalog za prekomernu upotrebu sile nad sugrađaninom Ognjenom Mijatovićem? Ko su izvršioci? Šta je preduzeto prema nalogodavcima i izvršiocima? -pita Lekić.

On podseća da su, u noći između 1. i 2. septembra,  za sad nepoznati izvršioci u Pljevljima na objekte koji pripadaju sugrađanima muslimaske i bošačke nacionalnosti ispisali grafite neprimerne sadržine a zatim su polomljena stakla na sedištu Islamske zajednice.

-Ono što je predhodnih dana uzburkalo javnost je i to što smo posle ovoliko vremena dobili tek nezvaničnu informaciju o mogućim počiniocima nereda u Pljevljima-kazao je Lekić dodajući da policija ni ovaj put nioje izašla sa zvaničnim saopštenjem.

-Ono što su mediji zaboravili ili namerno nisu rekli jeste da su dvojica osumnjičenih za pisanje grafita, članovi i aktivisti DPS-a, o čemu svedoči i fotografija sa „patriotskog skupa“ kom su prisustvovali-kazao je Lekić ističući da koliko je bitno da su poznati počinioci, još je bitnije da se konačno zna ko su nalogodavci ovih nedela bili i sad i za sve izbore u Pljevljima i na sličan način ispisivali poruke ovakve sadržine sa ciljem da se mobilišu muslimansko i bošnjačko stanovništvo zarad glasova-kazao je Lekić i zatražio da Centar bezbednosti i Osnovno državno tužilaštvo informiše građane o svim dešavanjima,kao i ko su počionici pomenutih nedela a ko su nalogodavci!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)