UZELA "BRDO" ZLATA OD MILOVOG BRATA: Spremačica priznala krađu iz doma Aca Đukanovića, prodavala skupocene satove i nakit u bescenje

V. K. - S. Đ.

15. 10. 2020. u 20:48

KUĆNA pomoćnica Aca Đukanovića, brata crnogorskog predsednika Mila Đukanovića, Ana Pešukić poharala je njegov dom ukravši više od kilograma zlatnog nakita, 900 grama nakita od zlata bez žiga, oko dva kilograma srebrnog nakita, više zlatnika, 33 časovnika...

УЗЕЛА БРДО ЗЛАТА ОД МИЛОВОГ БРАТА: Спремачица признала крађу из дома Аца Ђукановића, продавала скупоцене сатове и накит у бесцење

Aco Đukanović

Po rečima Stojanke Radović, specijalne tužiteljke Crne Gore, osumnjičena je "iskorišćavala poverenje Gabrijele Đukanović", supruge Aca Đukanovića, a sumnja se da je ukradene stvari od kućne pomoćnice otkupljivao R. F.

Kod osumnjičenih, kojima se na teret stavlja i da su pripadnici kriminalne grupe, pronađena je velika količina ukradenog zlata, za koje se veruje da nije ukradeno samo od Đukanovića.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je da su Aco Đukanović i njegova supruga Gabrijela dostavili određenu dokumentaciju o poreklu ukradenog nakita.

Gabrijela Đukanović je, prema nezvaničnim informacijama, prva otkrila da su pokradeni kada je početkom aprila htela da na ruku stavi jedan od skupocenih satova iz svoje kolekcije. Navodno se te večeri spremala da izađe sa suprugom. Kada je otvorila kutiju, videla je da časovnika nema, da bi potom nastavila da otvara ostale kutije sa satovima i nakitom, i sve su bile - prazne!

Kada je pljačka prijavljena, istražitelji su brzo saslušali poslugu i kućnu pomoćnicu, koja je odmah priznala da je mesecima uzimala ručne časovnike, zlato, nakit, i da je sve što je ukrala - prodala.

U javnost je brzo procurila informacija da je Pešukićeva kazala inspektorima da je isključivo sama krala nakit i druge vredne stvari, a onda ih prodavala - u bescenje. Tako je časovnik, zbog kojeg je otkrivena, prodala "kao polovan" za "samo" 100.000 evra, iako je višestruko skuplji!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024