NE DAMO TE GORO MOJA: Neobičan apel na Fejsbuku upućen građanima Crne Gore

V.K.

12. 10. 2020. u 15:19

NA društvenoj mreži Fejsbuk i profilu „Goro moja“ pojavio se apel građana Crne Gore institucijama Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država za odlaganje popisa stanovništva predviđenog za proleće iduće godine!

НЕ ДАМО ТЕ ГОРО МОЈА: Необичан апел на Фејсбуку упућен грађанима Црне Горе

Foto: V.K.

Građanima je ponuđen link za potpisivanje peticije.

- Popis stanovništva nije isto što i parlamentarni izbori. Politika na jednu stranu, a građanski koncept države i društva na drugu stranu! Na identitetsko opredelenje građana ne smeju da utiču pojedinci, politika, verska zajednica ili centri moći izvan granica Crne Gore. Kao više puta do sada, a poslednji put na referendumu, kada su definisana pravila od predstavnika EU, apelujemo da se donesu obavezujuće preporuke, koje bi imale za cilj odlaganje popisa stanovništva, do momenta sticanja uslova za slobodno izjašnjavanje po pitanju nacionalnosti, ističe se u apelu upućenom građanima „svih vera i nacija, političkih opredeljenja i ličnih ubeđenja, ljubiteljima i poštovaocima istine, naše istorije i himne, našeg barjaka i časnih predaka

- Najbolji i oni manje bolji među nama, stari i mladi, na nama je da stanemo u odbranu SVI!!! Da branimo i ne damo ono što je naše, našu istoriju, sadašnjost i budućnost. Na nama je da pametno, sa britkim i oštrim rečima, sa ljubavlju i širinom, kako samo ljudi u Crnoj Gori umeju, dočekamo i dobro i loše ZAJEDNO. Da delimo iskustva i mišljenja, da se okupimo oko naše svetinje Crne Gore, da ponosno stanemo čelom u čelo, i na sav glas kažemo NE DAMO TE GORO MOJA!!! - navodi se u apelu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest