„PLAN JE DA ŽIVA NE DOČEKAM KRAJ SUĐENJA” Milić posle odluke da stupi u štrajk glađu

S.S.R.

06. 10. 2020. u 15:39

LjUDSKI život bez prava na ljudsko dostojanstvo nema nikakvu vrednost, rekla je Branka Milić, koja je danas počela štrajk glađu.

„ПЛАН ЈЕ ДА ЖИВА НЕ ДОЧЕКАМ КРАЈ СУЂЕЊА” Милић после одлуке да ступи у штрајк глађу

Foto: Printskrin

-Po tom mom ljudskom dostojanstvu koje mi je još jedino preostalo brutalno gaze oni učesnici u ovom postupku kojima ljudski život ne znači ništa. Zbog opstrukcije i zloupotrebe procesnih ovlašćenja povodom suđenja u aferi državni udar, koji je pritvorski predmet i traje cetiri godine bez izgleda kada će se privesti kraju, rešila sam da stupim u štrajk glađu-kaže Milić, koja već dve godine živi u Ambasadi Srbije u Podgorici.

-O mom predlogu za ukidanje rešenja o pritvoru od 01. septembra nije doneta odluka, a od juna meseca se zakazane sednice veća odlažu zbog interesa politike, aktera iste kao prvostepeno presuđenih i odbrane iz Srbije. Nema nikakve sumnje da se datumi zakazanih sednica veća mogu pribaviti i mimo poziva suda, što se već treći put za redom izbegava na koji način me kao taoca do daljeg drže u ekstradicionom pritvoru u ambasadi i to bez odluke nadležnog suda i bez zahteva za ekstradiciju od strane Crne Gore. Očigledno, plan je da živa ne dočekam kraj suđenja kao lice u sedmoj deceniji života koje četiri godine nema pravo i mogućnost da se leči u zdravstvenom sistemu Crne Gore i Srbije-istakla je Milić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja