CRNA GORA EVROPSKI REKORDER PO BROJU OBOLELIH NA 100.000 STANOVNIKA: Nema opravdanja za ovoliki broj zaraženih tvrdi epidemiolog

Tanjug

03. 10. 2020. u 09:34

CRNA Gora je na prvom mestu u Evropi po broju zaraženih korona virusom na 100.000 stanovnika.

ЦРНА ГОРА ЕВРОПСКИ РЕКОРДЕР ПО БРОЈУ ОБОЛЕЛИХ НА 100.000 СТАНОВНИКА: Нема оправдања за оволики број заражених тврди епидемиолог

Foto P. Milošević

Podaci evropskih statistčkih centara od kraja septembra pokazuju da Crna Gora, sa stopom od oko 1. 699 inficiranih na 100. 000 stanovnika, ima navjeću stopu obolelih u Evropi, prenose podgoričke Vijesti.

Sledi Jermenija, dok je Španija na trećem mestu među 45 evropskih zemalja.

Epidemiolog u penziji, profesor Novica Vujošević, ocenio je da je Crna Gora lošije prošla u odnosu na druge zemlje, a da nema velikog opravdanja za to.

- S obzirom na stepen društvene organizovanosti, kvalitet medicinske službe i kadrovsku strukturu, nema opravdanja za ovoliki broj zaraženih - smatra Vujošević.

On je rekao da procenjuje da je zaraženih najmanje tri puta više u odnosu na registrovani broj.

Objasnio je da oko 80 odsto inficiranih korona virusom nema tešku kliničku sliku, da se pojedini nisu javljali lekaru, kao i da postoje i oni bez simptoma, koji ne znaju da su zaraženi, a prenose virus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)