"NETAČNI I ZLONAMERNI NAPADI": Ambasada u Crnoj Gori osudila napade na Srbiju

Tanjug

25. 09. 2020. u 16:35

POVODOM napada na Republiku Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića i vladu, oglasila se i Ambasada Srbije u Crnoj Gori.

НЕТАЧНИ И ЗЛОНАМЕРНИ НАПАДИ: Амбасада у Црној Гори осудила нападе на Србију

Foto: Ambasada Srbije u Podgorici

U saopštenju Ambasade se navodi da je reč o neargumentovanim, netačnim i zlonamernim napadima i poziva na zajednički rad na građenju najboljih odnosa dve zemlje.

Ambasada podseća da su napadi dolazili, nakon parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, sa raznih zvaničnih i nezvaničnih adresa.

- Sa indignacijom odbacujemo sve takve navode i napade, te molimo i pozivamo sve političke aktere da zajednički gradimo i unapređujemo najbolje moguće bratske i prijateljske odnose između Srbije i Crne Gore - poručeno je iz Amabasade Srbije.

Takođe, ističe se da je to važno i u interesu regionalne saradnje i evropskih integracija dve države.

Republika Srbija ostaje iskreni i posvećeni partner za politiku mira stabilnosti i saradnje, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)