MANDIĆ SE OBRATIO ĐUKANOVIĆU: Prestanite da podmuklo radite protiv volje naroda, manjine da se priključe novoj vladi

V. K.

11. 09. 2020. u 16:22

PREDSEDNIK Nove i jedan od lidera Demokratskog fronta, članice koalicije Za budućnost Crne Gore, Andrija Mandić, pozvao je lidere DPS-a da saopšte jasno vlastite stavove o aktuelnom trenutku i da prestanu da, kako je rekao, na podmukao način rade protiv većinske volje građana iskazane na izborima 30. avgusta.

МАНДИЋ СЕ ОБРАТИО ЂУКАНОВИЋУ: Престаните да подмукло радите против воље народа, мањине да се прикључе новој влади

Foto: Novosti arhiva

U saopštenju za javnost on je rekao da se DPS “pritajio i sakrio” u svoje udobne odaje, a da je u prve redove odbrane isturio lidere manjinskih stranaka, svoje dosadašnje koalicione partnere.

- Nažalost, oni su prihvatili ulogu zadnjeg stuba odbrane poslednjeg evropskog diktatora i dvorske kamarile milionera kojom je okružen. Izgovor za to je da ne mogu DF-u oprostiti neke izgovorene reči u kampanji i prethodnom političkom delovanju. Đukanoviću su međutim, kada je trebalo podržati njegovu vlast, mogli oprostiti razna mučenja Bošnjaka, operaciju Lim, akciju Orlov let i brojna druga nepočinstava za koja je bio direktno odgovoran. Sigurno je sa strane DF-a bilo i prejakih reči, ali su one izgovorene u samoodbrani jer smo u dugom vremenskom periodu trpeli udarce sa svih strana. Čak i u toj samoodbrani politički predstavnici manjinskih naroda nam nikad nisu bili glavni protivnik u polemici već više sporedni, zato što su kao ključni saveznici DPS-a podržavali svaku akciju protiv nas. A te akcije su najčešće bile brutalne, nečovečne, mi smo hapšeni i proganjani na isti način kao i nekadašnji njihovi lideri s početka devedesetih - navodi se u saopštenju.

Mandić je istakao da se na jednoj strani nalaze oni koji nisu poklekli Milu Đukanoviću, dok su na drugoj oni koji mu služe i koji su učestvovali u "brisanju naših simbola, imena našeg jezika, izbacanju sa posla naših sunarodnika a  nedavno i u napadu na našu Crkvu kroz podršku  Zakonu o slobodi veroispovesti".

- U tim dešavanjima mi smo davali izjave koje nam se zameraju. Ako se neko od pripadnika manjinskih naroda zbog tih izjava osetio neprijatno ili ugroženo mi im se izvinjavamo ali očigledno je da su njihovi politički predstavnici ovaj put svesno prihvatili ulogu odbrane odlazećeg diktatora i njegove OKG.

Mandić ističe da veruje da bi najpametnije bilo da se manjinske stranke priključe novoj vladi u “demontiranju jednog lošeg i već oborenog režima".

- Međutim, ako oni lično nisu u mogućnosti da se distanciraju od Đukanovića i rade u interesu onih koje žele da predstavljaju, mi ćemo u novu izvršnu vlast pozvati nove, časne i stručne pripadnike manjinskih naroda koji će nam pomoći da zajednički izgradimo budućnost Crne Gore koja će podednako biti dobra kako za njih tako i za nas - poručio je Mandić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna