NOVA ATRAKCIJA U CRNOJ GORI: Turisti masovno traže ovo u ponudi - dolazak do skrivenih mesta

B. DABIĆ

10. 09. 2020. u 08:40

NOVA turistička ponuda, sve traženija na Barskoj rivijeri, jeste veslanje na dasci koja omogućava da stignete do nepristupačnih, divnih divljih plaža, uđete u pećine sedimentnih stena između Čanja i Petrovca. Na ovaj način uživa se u čarima mora i otkrivanju nepoznatih delova morske obale.

НОВА АТРАКЦИЈА У ЦРНОЈ ГОРИ: Туристи масовно траже ово у понуди - dolazak do skrivenih mesta

Foto Privatna arhiva

- Ovo je zdrav i zabavan način da provedete vreme sa društvom, porodicom, ili da sami uživate u čarima Crnogorskog primorja, a i jezera. Veslanje na dasci je sport na vodi pogodan za sve generacije, od 7 do 77 godina. Vožnja SUP daske je zabavan i jednostavan vid surfovanja na mirnim vodama pri čemu aktivirate sve mišiće tela i poboljšavate ravnotežu - kaže instruktor veslanja na dasci Miroslav Kovačević.

Izazov je, kažu u šali zaljubljenici u ovaj sport, savladati stajanje na vodi.

Jedna od najčešćih tura koja traje tri sata je od Čanja prema Petrovcu do takozvane stene - Mravinjak. Na ovoj turi se ulazi u nekoliko pećina, prolazi pored jedne od najlepših plaža Jadrana - Kraljičine plaže i svraća na divlje plaže kao što je Vezirovo ribalište na kojoj su beli pesak i kamenčići, gde imate utisak da se nalazite u nekoj egzotičnoj dalekoj zemlji.

Foto Privatna arhiva

- Naravno, cilj nam je da savladamo veštinu stajanja na dasci, a i da se uživa u prelepim morskim ambijentima. Pre nego što uđemo u vodu, na startu, na plaži objasnim kako se drži veslo, kako se vesla i nakon desetominutne obuke krećemo. Većina ustane i vesla tokom prvog izlaska na more. Naravno prednost ovog sporta je što možete veslati i u sedećem položaju, zatim na kolenima. U zavisnosti od toga kako kome i u kom momentu odgovara - kaže Kovačević dodajući da početnicima preporučuju "bonacu", mirno more bez talasa.

- Ne postoji mogućnost da se osoba povredi. Ako padnete u vodu, okupate se, lagano se ponovo popnete na dasku. Sve je to deo ove atrakcije - kaže naš sagovornik.

SPORT IZ AFRIKE

VOŽNjA SUP daske nastala je kao sport u Africi, ali je najveću popularnost stekla na Havajima. Predstavlja jedan od najbrže rastućih sportova u svetu, a dostupan je i u Crnoj Gori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!