NUDILI SU MI PARE DA OPTUŽIM KNEŽEVIĆA I MANDIĆA! Dikić: Katnić i Čađenović su me 23 puta tajno vodili iz Spuža na saslušanje

Novosti onlajn

07. 09. 2020. u 11:02

НУДИЛИ СУ МИ ПАРЕ ДА ОПТУЖИМ КНЕЖЕВИЋА И МАНДИЋА! Дикић: Катнић и Чађеновић су ме 23 пута тајно водили из Спужа на саслушање

Foto: Arhiva VN

BIVŠI komandant srpske Žandarmerije Bratislav Dikić optužio je glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i specijalnog tužioca Sašu Čađenovića da su ga 23 puta tajno iz Spuža vodili na saslušanje da daje izjave.

On je danas pred sudijama Apelacionog suda tvrdio i da je "tortura vršena" nad njim.

Kazao je i da su mu nuđene pare da optuži Milana Kneževića i Andriju Mandića i Demokratski front.

Tvrdi i da je dobio papir da ga potpiše "da je znao za državni udar, da je znao za oružje, da je znao da su ruski drzavljani umešani, kao i da je uzeo od Saše Sinđelića 15.000 eura".

Dikić je kazao da je sve to odbio.

Kazao je da mu je nuđeno da dobije 15 meseci zatvora i da potpiše sporazum o priznanju krivice.

Sednica Apelacionog suda je prekinuta dok se ne odluči o predlozima advokata odbrane da se sve snima audio i video.

U Apelacionom sudu se razmatraju žalbe na presudu u slučaju "državni udar" u kojem su Mandić i Knežević, te grupa srpkih i ruskih državljana osuđeni na skoro 70 godina zatvora zbog navodnog pokušaja puča na dan prošlih parlamentarnih izbora 2016. godine.

Viši sud je prvostepenu presudu doneo 9. maja prošle godine, a proces pred Apelacionim sudom je odlagan zbog epidemije korona virusa.

Prema prvostepenoj presudi koju je Viši sud doneo još 9. maja prošle godine, optuženi Rusi Eduard Šišmakov i Vladimir Popov terete se da su tokom 2016. u Crnoj Gori, Srbiji i Republici Srpskoj formirali kriminalnu organizaciju koja je planirala da se na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, sukobi sa crnogorskom policijom i nasilno zauzme Skupštinu Crne Gore, te otme ili ubije tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj terorizma Šišmakov je osuđen na 15 godina zatvora, a Popov na 12. Zbog navodnog članstva u ovoj organizaciji lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni su na po pet godina zatvora.

Državljanin Srbije i bivši komandant žandarmerije Bratislav Dikić dobio je osam godina, a još dvojica državljana Srbije Predrag Bogićević i Nemanja Ristić po sedam. Branka Milić je osuđena na tri godine zatvora, ali je u međuvremenu pobegla u ambasadu Srbije u Podgorici gde se krije već godinama. Dragan Maksić dobio je godinu i devet meseci, dok su Srboljub Đorđević i Milan Dušić osuđeni na po godinu i po a Kristina Hristić uslovno na dve godine.

Suđenje u ovom slučaju direktno je prenošeno preko televizije a obeležio ga je svedok – saradnik Saša Sinđelić koji je optužio okrivljene za učešće u pokušaju puča što je prelomno uticalo na sud da ih osudi. Sinđelić je kasnije u više navrata menjao svoju priču u gostovanjima na televiziji i raznim snimcima koji su objavljeni na internetu ali to nije uticalo na konačnu presudu.

(Vijesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Zoran 555

07.09.2020. 13:17

Korupcija i kriminal nalazila se na svakom nivou Dukanoviceg rezima..Trideset godina je razvijano bescasce i licemerje..Laznim svedocenjem protiv politickih protivnika itd,itd..Sve je okom vidljivo i jasno kao dan..Utoliko se cudim ljudima koji zbog "ideala" drze stranu jedinom preostalom autokrati i uz to najvecem kriminalcu na balkanu..Nije li sva plasirana mrznja prema Srbiji i Srbima (bezrazloga..)imala jedini cilj da stiti ogromno bogatstvo steceno pljackom,svercom,trgovinom opojnih supstanci itd,itd...Najsmjesnija stvar je da se "lider" smatra vodom i primjerom "evroatlanskih integracija"..(?!) Pitam..? Kakve veze ima autokratija i kriminalni sistem Dukanovica sa zapadnim demokratijama i tekovinama zapadnih kultura..???Kao neko ko je vise od pola zivota proveo u Nemackoj recicu vam...APSOLUTNO NIKAKVE VEZE.! Pararele postoje ali sa Kolumbiom,Nikaragvom i slicnim zemljama iz doba krize i vladavine sumljivih kartelav..

Dragan R

07.09.2020. 14:08

По мени, коначни резултати недавно одржаних парламентарних избора у ЦГ ће се знати тек након пресуде Апелационог суда у том предмету. Уколико Апелациони суд поништи првостепену пресуду и ослободи оптужене то ће значити да је Мило дефинитивно изгубио власт. Уколико поништи пресуду и врати је на поновно суђење Мило је вероватно изгубио власт, али игранка се продужава и могући су обрти. Уколико пак потврди пресуду првостепеног суда то значи да Мило и даље јаше и да је опозиција џабе кречила. Живи били па видели.

Ljube

07.09.2020. 16:13

@Nex,,,svi to vidimo ,i mi Srbi i Milogorci ,zato se i ponasaju tako ,sto nikada nisu imali otpor ,majka ,matica Srbija i ona okupirana ,izdata ...valjda ce doci drugi ljudi i drugo vreme .