VERNICI UZNEMIRENI, OKUPLJAJU SE CRNOGORSKE "PATRIOTE": Mitropolija poziva na mir, poslat dopis policiji

V. K.

03. 09. 2020. u 14:27

POVODOM, za danas zakazanog skupa na Cetinju, čiji organizaotir nisu poznati, ali su ga preko društvenih mreža i plakata najavili “patriote” oglasila se Mitropolija crnogorsko-primorska koja je saopštila da je o najavljenom okupljanju ispred Cetinjskog manastira obavestila Odelenje bezbednosti Cetinje, direktora Uprave policije Crne Gore Veselina Veljovića i Ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića od kojih su tražili da okupljanje prođe mirno i da preduzmu sve neophodne aktivnosti, ali odgovor nisu dobili.

ВЕРНИЦИ УЗНЕМИРЕНИ, ОКУПЉАЈУ СЕ ЦРНОГОРСКЕ ПАТРИОТЕ: Митрополија позива на мир, послат допис полицији

Foto: EPA

- Zbog velikog interesovanja i uznemirenosti vjernika i drugih građana, obaveštavamo javnost da smo o današnjem najavljenom okupljanju pred Cetinjskim manastirom, još tokom jučerašnjeg radnog dana, obavestili OB Cetinje, direktora Uprave policije Crne Gore Veselina Veljovića i Ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića. Sa našim dopisom Policiji i MUP-u, upoznati su i gradonačelnik Prestonice, kao i Delegacija Evropske unije i ambasade Sjedinjenih američkih država i Ujedinjenog kraljevstva u Crnoj Gori. U svom obraćanju smo nadležnim organima uputili zahtev da današnji dan prođe mirno i da preduzmu sve neophodne aktivnosti radi sprečavanja bilo kakvog narušavanja javnog reda i mira, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske, posetivši da do 13 sati danas nisu dobili nikakvu informaciju iz UP o postupanju po njihovom zahtevu, niti da li su preduzete bilo kakve aktivnosti u pogledu očuvanja javnog reda i mira i bezbednosti građana i crkvene imovine.

- To je očigledno odstupanje od dosadašnje prakse, koja je, u sličnim situacijama, podrazumevala komunikaciju Policije sa Mitropolijom. Javnosti se obraćamo u nespokojstvu da li će današnje popodne proteći u miru i poretku. Cetinjski manastir, kao što svi Cetinjani dobro znaju, otvoren je za svakoga bez razlike u nacionalnoj, ideološko-političkoj ili bilo kakvoj drugoj pripadnosti. Ne postoji nikakav razlog da se neko okuplja pred njim protiv bilo koga, a osobito ne da se Crna Gora brani od ovog manastira ili nekoga u njemu. Svi žitelji manastira, na čelu sa mitropolitom, su dobroželatelji Crne Gore, zaključuju iz MCP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)