POSTIZBORNI DANI U BRATSKOJ LJUBAVI: Episkopski savet tvrdi da SPC ne organizuje skupove i poziva

V. N.

01. 09. 2020. u 23:39

BUDUĆI da su se u Crnoj Gori nakon izbornog dana i u ponedeljak uveče mnogi građani okupljali pred hramovima, Episkopski savet SPC u Crnoj Gori podsetio je javno da ilo kakve netrpeljivosti nije bilo.

ПОСТИЗБОРНИ ДАНИ У БРАТСКОЈ ЉУБАВИ: Епископски савет тврди да СПЦ не организује скупове и позива

Novosti

Najnovija masovna okupljanja, kakva su bila širom Crne Gore su, nažalost, proizvela i nekoliko incidenata, da li zbog provokacija onih koji su izgubili vlast ili ne, svejedno je - oni su potpuno nepotrebni i štetni za sve nas, kaže se u saopštenju Episkopskog saveta koji čine mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, episkop mileševski Atanasije i episkop zahumsko-hercegovački Dimitrije.

- Ovakve vrste okupljanja nose potencijal nasilja svojstvenog prethodnoj vlasti, od kojeg narod koji je pobedio treba da bude isceljen, pri tome ne smemo da zaboravimo ni rizik koji i dalje postoji od širenja novog virusa korona - kaže se u saopštenju.

Navodi se da su "svi ljudi braća i sestre, jer smo svi sinovi i kćeri jednoga Boga, Tvorca svih i svega".

- U takvoj bratskoj i sestrinskoj ljubavi treba da provodimo i ove postizborne dane, kao, uostalom i sve dane svoga života. Nadamo se da je taj duh bratske slobode i poštovanja ono što je pobedilo i što pobeđuje. Promena koja se u Crnoj Gori dogodila ne sme da bude povod za širenje bilo kakve netrpeljivosti, a mir i narodna sloga su najvažniji da sada dođe do mirnog formiranja istinski demokratske vlasti, prvi put posle 75 godina - navodi Episkopski savet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)