KRST NA RAJZOVOM GROBU: Na nikšičkom groblju postavljeno hrišćansko znamenje

V.K.

25. 08. 2020. u 16:39

DVADESET četiri sata čekala je porodica preminulog Nikšićanina Rajza Adžovića (74) da im komšije muslimani i Egipćani, od kojih su se neki doselili sa Kosova i Metohije, pokažu dokument nadlžnih opštinskih službi u Nikšiću, koji će pokazati da je deo novog groblja u podnožju Trebjese –muslimansko.

КРСТ НА РАЈЗОВОМ ГРОБУ: На никшичком гробљу постављено хришћанско знамење

Foto: V.K.

Kako papir nije stigao najbliža rodbina Rajzova postavila je krst, uprkos protivljenju komšija.

- Mi smo ovde starosedioci. Naši dedovi i pradedovi su rođeni u Crnoj Gori, i ko je sada taj koji će da kaže da moj otac nema pravo da se sahrani na nikšićkomgroblju! Neka pokažu dokument koji su najavljivali da imaju, a evo pokazalo se da nemaju. Ovde naši preci počivaju i nikada pre niko postavljao ovo pitanje –čije je groblje, kaže Rajzova kćerka Slavica.

Grupa komšija Adžovića koji su sve posmaterali sa udaljenosti od oko stotinak metara i dalje tvrde da je groblje muslimansko i da za to poseduju dokument. Ukoliko se pojavi validni papir biće zanimljivo videti ko je potpisnik, jer prema našim saznanjima niko u Nikšiću nikada zvanično nije delio grobove po nacionalnoj ili verskoj pripadnosti. Poznato je da ovo grad većinskog pravoslavnog stanovništva, ali nikome od manjina u njemu, do sada, nije bilo tesno.                                      

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!