AMBICIOZNI PROJEKTI: U Baru prave parkove, šetalište, trg, rešavaju problem vodosnabdevanja

B. DABIĆ

04. 08. 2020. u 19:20

POVODOM dve godine mandata, predsednik opštine Bar Dušan Raičević je predstavio najznačajnije projekte i aktivnosti koji su obeležili rad lokalne uprave i njenih službi.

АМБИЦИОЗНИ ПРОЈЕКТИ: У Бару праве паркове, шеталиште, трг, решавају проблем водоснабдевања

Foto: B. Dabić

Raičević je istakao da je donošenjem Strateškog plana razvoja opštine od 2020-2025. postavljen strateški okvir kojim su definisani dalji pravci razvoja Bara. Na početku mandata u prioritetima rada, aktuelni predsednik opštine najavio je rešavanje pitanja vodosnabdevanja prigradskih naselja

-Kroz završetak izgradnje rezervoara Zaljevo I, te priključka na Regionalni vodovod, i drugu fazu izgradnje vodovodne mreže za naselje Sveti Ivan, zaokružili smo vrednu investiciju od 1,1 milion evra. Kroz izradu Studije vodosnabdevanja na teritoriji barske opštine nastojimo dobiti jasne smernice kako i na koji način rešiti višedecenijski problem do sada bezvodnih područja naše opštine. U saradnji sa Regionalnim vodovodom, uz podršku EBRD-a, nastojimo da izgradimo vodovodnu i kanalizacionu mrežu, te postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda za naselja Veliki pijesak, Utjeha i Dobra Voda - kazao je Raičević.

Rekonstrukcijom Ulice Bratstva i jedinstva na Velikom pijesku, te izgradnjom hidrotehničkih instalacija, naveo je Raičević, „stvorili smo jasne pretpostavke za dalji razvoj komunalne infrastrukture u ovom turističkom mestu“. 

-Kroz uređenje javnih površina, nastojimo da kreiramo nove prostore za odmor i rekreaciju naših sugrađana kroz izgradnju parka od 9.000 kvadrata u blizini sportske dvorane, kao budućeg parka u blizini OŠ „Jugoslavija“ - kazao je Raičević.

U FOKUSU STARI GRAD

UREĐENjE Starog Bara i realizacija više vrednih projekata u Starom gradu bilo je, i ostaje u fokusu rada gradske uprave.

- Stari Bar bio je u vrhu prioriteta rada lokalne uprave. Kroz rekonstrukciju kaldrme i planirane investicije od 150.000 evra nastojimo da stvorimo pretpostavke za valorizaciju kulturno-istorijskog nasljeđa unutar zidina Staroga grada. Uz podršku Ministarstva kulture, rekonstruišemo Palatu 85 kao novi ‘kreativni hab’, te adaptiramo Arhiepiskopsku palatu za novi Arheološki muzej grada Bara, kazao je Raičević.

Predsednik opštine Bar je kazao da je u toku realizacija projekta izgradnje trga i šetališta u Sutomoru uz podršku Vlade Crne Gore i JP Morsko dobro, čime ovo turističko mesto dobija nove vrednosti.

-Uz podršku dijaspore i sklopljeni sporazum, sledi izgradnja sportske dvorane za osnovnu školu u Pečuricama, čime će se rešiti višedecenijsko pitanje bavljenja sportom generacija u Mrkojevićima, naveo je Raičević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

MOČVARNA PODRUČJA: Bogatstvo i ugroženost