ZA ILI PROTIV MILA: Stranke imaju rok večeras do ponoći da predaju izborne liste za trku zakazanu za 30. avgust

Veliša KADIĆ

04. 08. 2020. u 08:33

VEČERAS u ponoć ističe rok za predaju izbornih lista za izbornu trku koja je zakazana za 30. avgust.

ЗА ИЛИ ПРОТИВ МИЛА: Странке имају рок вечерас до поноћи да предају изборне листе за трку заказану за 30. август

Arhiva Večernjih Novosti

 Prvi su led probili iz SDP Draginje Vuksanović Stanković, pa Socijaldemokrate i koalicija Demokratska Crna Gora, Demos, Partija penzionera i invalida rada, Nova levica i Društvo za istraživanje politike, a juče platforma "Crno na bijelo" koju čine Građanski pokret URA, Savez građana Civis, Bokeški forum, Stranka pravde i pomirenja i nezavisni intelektualci.

Lider URA Dritan Abazović, kazao je da je došlo vreme da u Crnoj Gori "konačno budu čista posla, da sve bude transparentno i kako dolikuje jednoj ozbiljnoj evropskoj zemlji".
- U ovom trenutku Crna Gora je moralno, ekonomski, ekološki i zdravstveno devastirana. Danas smo zemlja koja nema turiste na svojoj obali, zemlja koja je potpuno pogrešila koncept svog ekonomskog razvoja, i mi građani Crne Gore smo odlučni da to promenimo. Naša platforma je građanska opcija koja je okupila ljude svih vera i nacija. Ovo je naša Crna Gora. Ne privatna, nego Crna Gora svih građana - poručio je Abazović.
Poslednjeg dana izborne liste predaće Demokratska partija socijalista, koalicija Narodni pokret, Demokratski front, Radnička partija, Ujedinjena Crna Gora, Prava Crna Gora, nestranačke ličnosti, kao i Bošnjačka stranka, Hrvatska građanska inicijativa, albanska koalicija. Ponudu za eventualnu postizbornu koaliciju sa DPS ponudila je Socijaldemokratska partija bivšeg lidera Ranka Krivokapića, koja je svojevremeno 17 godina delila vlast sa socijalistima Mila Đukanovića na državnom nivou.
TEMELjI NOVOG VREDNOSNOG SISTEMA
POLITIČKI direktor DPS-a Branimir Gvozdenović juče je poručio da ta partija neće dozvoliti da na izborima pobede oni koji bude duhove prošlosti i udaraju na antifašističke tekovine Crne Gore.
- Kroz članstvo u NATO i našu aktivnu ulogu u multilateralnim i bilateralnim forumima, u proteklom mandatu smo uspostavili temelje novog vrednosnog sistema u Crnoj Gori i građanima i privredi omogućili pouzdanu i bezbednu budućnost - kazao je Gvozdenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)