BOJOVIĆ ODGOVORIO ŽIVKOVIĆU: Danijel Živković ozvaničio svoju kandidaturu za tzv. ipođakona u partijskoj crkvi DPS-a

M. D.

28. 07. 2020. u 14:58

NAPAD Danijela Živkovića na vekovnu Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori i na naše udruženje predstavlja vrhunac političkog licemerja i samoponiženja, zbog čega može isključivo da izazove osećanje sažaljenja, pa čak i prezira, kazao je Vladislav Bojović, direktor udruženja Saradnja za budućnost-Crna Gora-Srbija-Republika Srpska.

БОЈОВИЋ ОДГОВОРИО ЖИВКОВИЋУ: Данијел Живковић озваничио своју кандидатуру за тзв. ипођакона у партијској цркви ДПС-а

Vladislav Bojović / Foto M. Drobnjak

- Pored toliko poslanika vladajuće koalicije, Danijel Živković iz Pljevalja se prvi našao da napadne litije koje je organizovala Crkva i dopise koje je naše udruženje uputilo najvišim međunarodnim adresama, a koje su posvećene evidentnom progonu jedine kanonske i državotvorne crkve u Crnoj Gori, diskriminaciji Srba i govornika srpskog jezika u Crnoj Gori. Prvi se našao da napadne i naše bilborde na kojima se nalazi poruka sa litija: Ne damo svetinje!, a onda i da iskoristi priliku da na bestidan način lažno optuži i samu Crkvu-kaže Bojović.


On naglašava da oni nisu „izvjesno“ već stvarno udruženje, koje se posvećeno bavi realizacijom svojih programskih aktivnosti, baš kao što je stvarna činjenica da je Danijel Živković izopšten iz Crkve u kojoj je kršten, nakon što je pristao da učestvuje u progonu i pokušaju njenog gašenja i otimačini svetinja.


- Deluje da je ovim napadom na jedinu istorijsku Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori, a onda i na naše udruženje i na poruku: Ne damo svetinje!, Danijel Živković ozvaničio svoju kandidaturu za tzv. ipođakona u partijskoj crkvi DPS-a i raščinjenog Miraša Dedeića, što predstavlja jedinstven primer u savremenoj Evropi i civilizovanim svetu da jedna partija namerava da pravu crkvu, koja samim tim i ne bi bila crkva, niti bi čuvala pravoslavni identitet Crne Gore-kaže Bojović dodajući da je njima  jasno zašto Danijel Živković pominje nekakvo kukavičje jaje, pokušavajući da na besprizoran način uvredi Crkvu i pravoslavne vernike. 
- Zato što je duboko u sebi svestan da je on sam kukavičje jaje koje je DPS podvalila Pljevljima sa ciljem organizovane prevare njenih građana, imajući u vidu da se kao poslanik i visoki funkcioner vladajuće partije nikada nije borio niti izborio za bilo šta što je u vitalnom interesu ove opštine i severa Crne Gore-kaže Bojović
dodajući da je sad Živković pomislio da može skidati i naše bilborde sa porukom: Ne damo svetinje!, koji ga podsećaju na izdaju svog naroda i na progon Crkve u kojima svesno učestvuje.


Poslanik DPS-a Danijel Živković je predhodnih dana kazao da crkveni protesti predstavljaju samo okidač za  “nebeski” projekat okretanja Crne Gore ka Istoku koja bi postala deo Srbije.

-Ovakva “kukavičija jaja”, poturena u formi odbrane verskih i nacionalnih prava, ne prolaze više nigdje u civilizovanom svetu. Dosta se, upravo ta Evropa, nagledala poslednjih  decenija tragičnih posledica takvih suludih ideja, čije efekte ovaj region trpi do dan danas-kazao je Živković pitajući Bojovića da li je  objasnio evropskom zvaničniku kako on i njegovi istomišljenici vide tu   “saradnju za budućnost“ između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske, koja je, kako kaže Živković, vidljivo iz samog naziva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!