SASLUŠAN PLJEVLJAK: Svrkota zbog auto litije u CB

M.D.

27. 07. 2020. u 23:58

PLjEVLjAK Slaviša Svrkota saslušan je u Centru bezbednosti Pljevlja zbog auto litije koja se održala u nedelju.

САСЛУШАН ПЉЕВЉАК: Свркота због ауто литије у ЦБ

Auto-litije/Foto: Facebook

Svrkota je u policiji kazao da on nije organizator ali da je aktivni učesnik svih dosadašnjih litija i da će učestvovati na svim budućim litijama jer su one miroljubive, nenasilne i demokratski način za ostvarivanje svojih nacionalnih, verskih i demokratskih prava građana.

Svrkota je naveo i da su se poštovale mere koje je uvelo Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti, te da nisu nošena nikakva stranačka obležja ili obeležja druge države.

-Na ovoj litiji ne znam ko je bio na čelu, ali on je morao da nosi svoj krst. Mi nemamo komandni sastav i ne određujemo ko će nositi krst i biti na čelu. Svaki građanin je podjednako važan. Ističem, određena je trasa kretanja koja je najkraća i koja je odobrena od komandira Jovića i koja se ispoštuje svaki put do detalja. Svaka litija je isključivo miroljubiva, svi vodimo decu sa sobom, nosimo krstove i nikome nismo uputili pogrdne reči„, izjavio je Svrkota dodajući da obzirom da su ove litije u cilju očuvanja verskih sloboda, one su usmerene da dođu do naših hramova, zato i nosimo krst na čelu.

Svrkota je naveo da se kod hrama na Gukama preko razglasa obratio prisutnima, koji su se zaustavili sa svojim autima. Tom prilikom, navodi u izjavi Svrkota, pozvao je prisutne da ne napuštaju svoje automobile i da se ne okupljaju i da ispoštuju mere NKT-a.

-Narod je to ispoštovao.Ja sam se učesnicima auto litije preko razglasa zahvalio i pozvao ih da posle izgovorene molitve Očenaš se raziđu.Takođe sam preko razglasa prenio građanima da će sledeća autolitija se održati 2. avgusta na Ilindan i napominjem da će se i ubuduće održavati litije ili autolitije sve do povlačenja spornog zakona-kazao je Svrkota.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda