POKRET ZA PLJEVLJA: Virus kolektivne amnezije počeo još sredinom devedesetih

M. D.

26. 07. 2020. u 16:42

- Poslednjim tekstom u Pobjedi, koji je posvetio slavnom Trinaestom julu, Duško Marković je uspeo da nadmaši čak i samoga sebe! Jasno i glasno, premijer Montenegra u, zamislite, autorskom tekstu, stavlja znak jednakosti između fašizma i Svetosavlja! –podsetili su iz Pokreta za Pljevlja dodajući da nema sumnje čije su reči niti da su mu novinari „istrgli iz konteksta“, odnosno pogrešno ga interpretirali.

ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА:  Вирус колективне амнезије почео још средином деведесетих

Pokret za Pljevlja

- Antifašizam je po Dušku, dakle, sve ono što nije Svetosavlje. Šta je po istom autoru onda fašizam, nije teško zaključiti. Bez konačnog obračuna sa Srpskom pravoslavnom crkvom i sa Svetim Savom, mnogima u Montenegru, izgleda nema leka. I svi tragovi vode ka toj „pećini“,-kažu iz Pokreta za Pljevlja dodajući da od naslednika i promotera ideologije Sekule Drljevića ne treba ni očekivati drugačije promišljanje i delanje.

Iz pokreta za Pljevlja naglašavaju da je virus kolektivne amnezije počeo još sredinom devedesetih, da se prenosi sa Šefa na ostale saradnike.

-Upućeni kažu, da su to valjda posledice ratnih strahota. Onog čuvenog „Rata za mir“, posle kog su, preko noći, prestali da budu ono što su do tada bili i ono što su im bili preci. Javnost je dugo verovala da nisu baš svi članovi DPS-a „pozitivni“ na virus zaboravljanja vere, porekla i istorije. Mnogi su pominjali izvesnog Duška Markovića, nadajući se da je dugogodišnjim radom u službama bezbednosti, stekao kakav takav imunitet. Ali, pokazalo se upravo suprotno. Da Duško Marković, ne samo da nema „neophodna antitijela“, nego da svaki dan teži da postane „pozitivniji“ od svih ostalih pa i od samog Šefa.-kažu iz Pokreta za Pljevlja.

Oni poručuju premijeru Markoviću da bi morao da zna, da je antifašizam, između ostalog i kada: – sve crkve, verske zajednice i narodi imaju ista prava,- predsednik države plaća porez,- i pljevaljski ugostitelji imaju ista prava kao podgorički, cetinjski ili budvanski,- kada se ne kradu izbori i kupuju ljudske duše,- kada se sudi pošteno svima, makar se zvali Svetozar, Migo, Duško ili Milo- kada se ne uzima 18.000 evra od radnika gradske čistoće za potrebe izborne kampanje DPS-a,- kada se napravi put za Bobovo, a ne kada se laže da će se napraviti, pred svake izbore,- kada se istinski vodi računa o životima i zdravlju građana Pljevalja, a ne samo kroz lažna predizborna obećanja.

- Kada se umesto kačenja državne zastave na dimnjak najvećeg zagađivača u Evropi, konačno izgradi drugi blok Termoelektrane Pljevlja,- kada se postavi pitanje odgovornosti lokalne vlasti u Pljevljima, za bačenih „tričavih“ šest miliona u postrojenje za otpadne vode, koje ne radi i ko zna da li će ikada raditi,- kada država ne progoni crkvu koja ju je stvorila, njeno sveštenstvo, monaštvo i verni narod. Sve ovo i mnogo toga još, jeste antifašizam, na čijim temeljima i stubovima mora počivati Crna Gora. Ne bude li nam Svetosavlje jedan od kamenova temeljaca i ubuduće, dobra neće i ne može biti. NE DAMO SVEŠTENIKE I SVETINjE!-poručili su iz Pokreta za Pljevlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)