FANTOMSKI BIRAČI: Za devet godina 200.000 više upisanih državljana Crne Gore!

V. K.

petak, 24. 07. 2020. u 17:13

ФАНТОМСКИ БИРАЧИ: За девет година 200.000 више уписаних држављана Црне Горе!

Foto: V.K.

LIDER Socijalistike narodne partije Crne Gore Vladimir Joković uputio je pismo ambasadama SAD, Njemačke i Velike Britanije i Delegaciji EU u Crnoj Gori o neregularnostima u biračkom spisku, uoči predstojećih parlamentarnih izbora koji su zakazani za 30.avgust.

-Zbog osnovane sumnje da podaci o broju građana sa pravom glasa ne odgovaraju pravom stanju, pozvali smo MUP i Upravu policije da nam saopšte broj registrovanih državljana Crne Gore. Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je u svom odgovoru na naš upit naveo sledeće:

„Na dan 15.07.2020.odine, ukupan broj lica upisanih u registar crnogorskih državljana je 780.542, od kojeg broja 678.178 ima prijavljeno prebivalište u Crnoj Gori. Broj lica upisanih u birački spisak je 540.830.

Nakon iznošenja ovih podataka, SNP je tražila od MUP-akako je moguće da se od poslednjeg zvaničnog popisa stanovnika 2011.godine broj državljana Crne Gore za proteklih devet godina povećao za 36,67 odsto ili izraženo u brojevima 209.000 državljana i potencijalnih birača ili?!

Odgovor na ovo pitanje nismo dobili. Na osnovu javno saopštenih podataka, sumnjamo u postojanje više desetina hiljada fantomskih državljana –birača koje mogu biti stvarne osobe iz drugih država, importovane za vreme glasanja, kao i osobe iz Crne Gore koje vrše višestruko ostvarivanje biračkog prava na nekoliko lokacija u Crnoj Gori i time u potpunosti obesmišljavaju izborni proces kao i osnovna načela demokratije.

Smatramo da uz vašu pomoć i autoritet neophodno izvršiti uticaj da MUP i UP omogući nesmetan uvid u kompletan birački spisak, sa podacima o biračima, mestu njihovog prebivališta i podataka o mestu rođenja birača. Ovaj uvid treba omogućiti ekspertskom timu koji bi sačinjavali predstavnici svih političkih partija koje učestvuju u izbornom procesu, kao i predstavnici međunarodnih organizacija, navodi se u Jokovićevom pismu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Nebojsa

24.07.2020. 23:37

Lek je prost, samo ga je tesko ispostovati ali Srbija i Republika Srpska mogu da zatvore granice 2 dana uoci izbora u Crnoj Gori, ali oni imaju rezervnih u Albaniji i na KiM. Zato i opstaje Milo na vlasti.

misterNO

25.07.2020. 02:56

Javna je tajna da Milo, na dan izbora, "kreće" sa 150.000 glasova plus! Kad se otvore biračka mesta, ovih 150.000 "glasača" iz biračkih spiskova su mu "podstrek"! Opozicija neće da se ujedini, ima milion lidera i koji je tu problem za Mila??? Nema ga...