NARODU PRESELO SLAVLJE DANA DRŽAVNOSTI CRNE GORE: Baklja uzrok požara nad kotorskim bedemima?

V. V.

14. 07. 2020. u 14:08

DAN državnosti Crne Gore u Kotoru je obeležen vatrometom i bakljadom koja je umesto slavljeničke atmosfere donela vatrogascima i meštanima burnu noć bez sna.

НАРОДУ ПРЕСЕЛО СЛАВЉЕ ДАНА ДРЖАВНОСТИ ЦРНЕ ГОРЕ: Бакља узрок пожара над которским бедемима?

Foto: V. Vujnović

Bakljada organizovana od vrha brda San Đovani do gradske rive verovatni je uzrok požara koji je izbio iznad crkve Gospe od zdravlja. Pretpostavka je, nezvanična, da je vatru izazvala neispravna  baklja  čija se sadržina rasula i zapalila.

Reagovali su iz kotorske  jedinice Službe zaštite i spasavanja. Uprkos vetru i činjenici da je vatra zahvatila širi prostor požar je stavljen pod kontrolu. Materijalna šteta nije još procenjena niti je zvanično saopšten uzrok požara.

Ovo područje je, da podsetimo, od izuzetnog kulturnog značaja, a Kotor je pod zaštitom UNESKA. Bakljade su povodom 13. Jula organizovane u još nekim gradovima Crne Gore ali su prošle bez problema.

Kroz većinu gradova prošle su i kolone automobila pa je sirenama, muzikom i zastavama obeležen praznik.

Međutim, te kolone niko  nije zaustavljao pa se danas više govori o dvostrukim aršinima koji se primenjuju u Crnoj Gori nego o požaru nad kotorskim bedemima.

Samo dan ranije kolone pretrovdanskih auto litija zaustavljala je policija a pojedinci su morali na informativne razgovore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024