SPAJIĆ UVEO ZEMLJU U PROBLEM: Rusija najavila odgovor na sraman potez Crne Gore

Novosti online

09. 07. 2024. u 19:26

RUSIJA će preduzeti asimetrične mere protiv Crne Gore, koja je od 10. jula zabranila emitovanje niza ruskih medija, navodi se u komentaru portparola ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove.

СПАЈИЋ УВЕО ЗЕМЉУ У ПРОБЛЕМ: Русија најавила одговор на сраман потез Црне Горе

Foto: Profimedia

- Još jedan napad crnogorske vlade smatramo za neprijateljski akt otvorene cenzure, osmišljen da, s jedne strane, pruži privid legitimiteta najgrubljem kršenju medijskih sloboda, a s druge, da zadobije naklonost evropskog Brisela u nadi za obećanim progresom na ‘evropskom putu’. Da bi zadovoljili rusofobičnu transatlantsku agendu, oni su spremni da nastave politiku podrivanja demokratskih osnova svog društva i države, a svojim građanima uskrate pravo na pristup informacijama - navodi se u komentaru.

- Ovi neprijateljski koraci neće ostati bez asimetričnog odgovora - naglasila je diplomata.

U komentaru objavljenom na sajtu Ministarstva spoljnih poslova navodi se da je Agencija za elektronske medije Crne Gore naložila nadležnim resorima zemlje i lokalnim telekomunikacionim kompanijama da „u potpunosti obustave emitovanje niza ruskih medija najkasnije do 10. jula“. Radi se o 20 ruskih medijskih operatera, među kojima su „Prvi kanal“, „Rusija 1“, „RT“, „Sputnjik“, „NTV“, „REN TV“ i drugi.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)