PROZIVKE NA RAČUN UJČEVINE: Varničilo na "Premijerskom satu", naročito između aktuelnog i bivšeg predsednika Vlade

V.K.

05. 04. 2024. u 15:48

ŽUSTRO je bilo u Skupštini Crne Gore tokom "premijerskog sata" u okviru koga su poslanici postavljali pitanja predsedniku Vlade Milojku Spajiću. Posebno na relaciji aktuelni i bivši premijer. Dritan Abazović pitao je Spajića kakva je uloga njegovog ujaka u kadrovskoj politici i odlučivanju u Vladi Crne Gore, našta je predsednik Vlade odgovorio da je ovakvo pitanje na nivou jaslica i da ono pokazuje "nivo svesti, odnosno nesvesti" Abazovića.

ПРОЗИВКЕ НА РАЧУН УЈЧЕВИНЕ: Варничило на Премијерском сату, нарочито између актуелног и бившег председника Владе

Skupština CG

- Kao i verovatnno neku potisnutu traumu neostvarenih dečačkih snova koje želite koristeći se državnim budžetom da ispunite. Jer bez politike - vi ne biste mogli nijedan pošten posao da radite, niti bi vas iko primio kao radnika ili saradnika. Kao i mnogi drugi sa političke scene Crne Gore - niste imali ni dana radnog staža u realnom sektoru i životu - istakao je Spajić. - Pošto ste konkretno pomenuli moga ujaka, da prvo razjasnimo - nemam samo jednog nego dvojicu. Prezivaju se Lopušina, kako je i devojačko prezime moje majke, i iako su Uskoci iz Šavnika - niti žive u Crnoj Gori niti se bave politikom ili kadriranjem ni na koji način. A da kažem i to da sam i na njih i na celu svoju porodicu ponosan. Nadam se da ste i vi na vaše. Sve i da dobijam savete od ujaka, rođaka, Janka ili Marka -šta sa tim.

Abazović je pozvao premijera da otkrije identitet, te da zna da mu on nije "rođeni ujak" navodeći da bezbednosnim sektorom rukovodi Sreten Kankaraš iz "Granda".

- Vladom kadrira Sreten Kankaraš, izvršni direktor "Granda" i Vlade Bojović koji stoji iza lažnog profila Vojvoda Momčilo. Ko je novi sekretar ANB-a? Je li rođak Kankaraša? Ko je glavni arhitekta? Ko je Vesna Simović Zvicer? Ko je Dajana Bratić? Ko je Bulatović u EPCG - istakao je Abazović.

Stabilna većina

PREMIJER Spajić je odgovorio poslaniku DPS-a Živkoviću, da ne treba da brine o stabilnosti parlamentarne većine.

- Ona je stabilna, donosi odluke, obezbeđuje neophodne procese i što je važnije - stabilnija je nego sve prethodne, čak i u broju mandata od onih čija je vaša partija bila konstituent. Ovu Vladu u junu očekuje dobijanje IBAR-a i konačno zatvaranje pojedinih poglavlja - poručio je Spajić.

Lider GP URA tvrdi da je poslanik PES-a Darko Dragović platio kauciju za Do Kvona u iznosu od 400.000 evra, pokazujući navodnu uplatnicu kojom je plaćena kaucija.

- Jedini čovek koji je poznavao Kvona pre njegovog hapšenja je premijer Milojko Spajić - dodao je Abazović, na što je reagovao šef kluba poslanika PES-a Miodrag Laković ističući da je "rasturena afera Do Kvon koja je imala za cilj diskreditaciju PES-a".

Šef poslaničkog kluba DPS-a Danijel Živković pitao je Spajića da li će podneti ostavku ukoliko Upravni sud po tužbi ministra policije presudom potvrdi da je nezakonito postupio prilikom imenovanja Aleksandra Radovića za v.d.direktora Uprave policije .

- Vlada Crne Gore će postupiti po presudi Upravnog suda, kakav god ishod da bude. Imenovanje Radovića sa spiska koji je dostavljen Vladi jedino je rešenje koje je garant evropskog puta Crne Gore - odgovorio je Spajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)