DANI BEOGRADA NA PRAZNIKU MIMOZE: Izložba „Nikola Tesla – čovek iz budućnosti“ i Skadarlijske večeri

V.V.

28. 02. 2024. u 16:18

Na 55. Prazniku mimoze u toku su Dani Beograda i izložba „Nikola Tesla – čovek iz budućnosti“ kao rezultat saradnje hercegnovske Turističke organizacije i beogradskog Muzeja „Nikola Tesla“.

ДАНИ БЕОГРАДА НА ПРАЗНИКУ МИМОЗЕ: Изложба „Никола Тесла – човек из будућности“ и Скадарлијске вечери

Foto: V.V.

Muzej „Nikole Tesle“,institucija kulture i nauke koja je na ponos celom svetu, čuva  lične predmete i zaostavštinu jednog od najvećih svetskih naučnika, a izložba koja će narednih mesec dana biti pred hercegnovskom publikom obišla je do sada veliki broj gradova i država, rekla je na konferenciji za novinare Ivona Jevtić, direktorka Muzeja.

– Ovo je osnovna postavka, ali nedavno smo uradili igrano-dokumentarni film, koji je imao premijeru u Vašingtonu, Nju Jorku, Čikagu, Merilendu, Virdžiniji i u Beogradu, nadamo se da ćemo  imati priliku da ga tokom leta prikažemo i ovde, jer je zaista didaktičan, edukativan i poučan – rekla je Jebtić.

PR Turističke organizacije Beograda Jelena Stanković podsetila je da su Dani Beograda osam godina obavezan deo Praznika mimoze i dodala da se u Herceg Novog osećaju kao kod kuće.

– Pored novih programa koje svake godine posebno osmišljavamo, stalna tradicija ostaju Skadarlijske večeri - poručila je Stanković, i pozvala sve da im se pridruže u Gradskoj kafani koja je, kako je naglasila, svojevrsna institucija kulture Herceg Novog.

Direktorka TO Herceg Novi Milja Vitorović, objasnila je da je izložba organizovana s  ciljem obogaćivanja destinacije kulturnom ponudom u toku Praznika mimoze.

– Prioritetno, ideja je da izložbu pogledaju deca iz Herceg Novog i okolnih gradova, a tokom trajanja postavke u bioskopskoj sali Dvorane Park biće prikazan i film o Nikoli Tesli, koji nosi naziv „Bežično“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)