MALIŠANI SA KOSMETA U HERCEG NOVOM: Osetiti slobodu i podršku

V.V.

24. 02. 2024. u 13:02

Hercegnovski fudbalski klub „Orjen“ obeležava stotinu godina postojanja, a kao uvod u proslavu jubileja pozvali su u goste mlade fudbalere iz tima „Ropotovo“ i košarkaše iz Kosovske kamenice iz južnog dela pokrajine Kosovo i Metohija.

МАЛИШАНИ СА КОСМЕТА У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Осетити слободу и подршку

Foto: RTHN

Branko Antić iz Humanitarne organizacije „Srpska solidarnost“ informiše da su tokom četiri dana deca obišla znamenitosti Herceg Novog, a pogledali su i premijeru mjzikla „Cvetaj mimozo mala“. Kući se vraćaju sutra (nedelja, 25. Februar)sa odličnim utiscima.

Zahvaljujući podršci iz Opštine Herceg Novi i kluba Orjen, osetli su trenutke slobode, a to im je i svojevrsni podstrek za bavljenje sportom, ističe Antić.

– Malo je čudno ljudima spominjati slobodu u 21, veku, ali je tako. Ta deca žive u  uslovima i ograničenog kretanja, nemaju mogućnost da posete vršnjake u susednoj enklavi, ako je između neko albansko selo, jer roditelji ne smeju da ih puste da idu sami. Imaju pratnju do škole i iz škole. Ovo im mnogo znači, ta socijalizacija i taj društveni život, posebno deci koja se bave sportom, da razmene znanje, veštine i mogućnosti – priča Antić.

Organizacija Srpska solidarnost u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju Vlade republike Srbije, trudi se da sve programe preusmeri na decu, kako bi mogli u što je moguće većoj meri da žive život dostojan čoveka u 21.veku.

Foto: RTHN

 

 

– Dole su ljudi zaposleni samo u srpskim institucijama. Država Srbija pomaže koliko može, da li su to plate, penzije, socijalna pomoć, dečiji dodaci, stipendije… Čine to i ostale humanitarne organizacije, ne samo naša, nego mnoge. Moram naglasiti i da je iz Crne Gore dosta tih organizacija koje učestvuju u humanitarnim akcijama. I iz hercegnovske opštine mladi se organizuju i dolaze na Kosovo i Metohiju, a taj prostor zaista treba doživeti. Još je važnije ljudima koji tamo opstaju uprkos izuzetno teškim okolnostima pružiti podršku, da znaju da nisu zaboravljeni – kazao je Antić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)