NOVINARU "NOVOSTI" NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO: Naš dopisnik Milutin Sekulović jedan je od laureata Udruženja novinara Crne Gore

V.K.

23. 01. 2024. u 16:32

UDRUŽENjE novinara Crne Gore danas je, u Srpskoj kući u Podgorici, obeležilo 23.januar - Dan novinara Crne Gore.

НОВИНАРУ НОВОСТИ НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО: Наш дописник Милутин Секуловић један је од лауреата Удружења новинара Црне Горе

Foto: V. K.

Tim povodom uručene su nagrade novinarima i zaslužnim građanima. Ovogodišnji laureat Nagrade za životno delo je dugogodišnji novar "Večernjih novosti" Milutin Sekulović, koji je decenijama dopisnik iz Berana i sa crnogorskog severa.

- Ova nagrada ima posebnu težinu. Ne pripada samo meni, već i brojnim sagovornicima. Pet sati sam putovao od Berana do Podgorice, što dovoljno govori koliku brigu vlast pridaje severu države. Zato apelujem na nove vlasti da nam omoguće da živimo dostojno čoveka. Trebaju nam putevi - kazao je Sekulović.

Godišnje nagrade Udruženja novinara Crne Gore za 2023.godinu dobili su i Željko Šapurić (Dan), Vesna Dević (Svetigora) i Predrag Nikolić (Radio Kotor). Nagrada za reportažu u 2023.godini pripala je Bobanu Novoviću novinaru iz Podgorice. Nagrada za kolumnu u 2023.godinu pripala je Emilu Labudoviću direktoru Srpske kuće u Podgorici. Nagrada za fotografiju u 2023.godinu pripala je Borisu Musiću (sajt Mitropolije crnogorsko – primorske).

Povodom 150 godina novinarstva u Crnoj Gori, predsednik Udruženja novinara Tihomir Burzanović nagradio je i ambasadora Ruske Federacije Vladislava Maslenikova Spomenicom.

Novinar Ivan Milošević zahvalio se nagrađenima, ukazujući na brojne probleme koje Udruženje nailazi. Malo je nedostajala da završi ba ulici, ali je u.poslednji čas to izbegnuta zahvaljujući direktoru Srpske kuće Emilu Labudoviću, koji je ustupio prostorije.

Svetkovini su prisustvovali i predstavnici Udruženja novinara Srbije sa Kosova i Metohije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)