"TIGAR" PLAĆAO VRH POLICIJE? Veselin Veljović i Dejan Peruničić dobili po 50.000 evra iz zahvalnosti od "Bemaksa"

V.K.

18. 01. 2024. u 06:14

NEKADAŠNjI šefovi javne i tajne policije Veselin Veljović i Dejan Peruničić dobili su po 50.000 evra "u znak zahvalnosti" od podgoričke kompanije "Bemaks", konstatovao je bivši policajac Ljubo Milović, tokom prepiske sa vođom "kavačkog klana" Radojem Zvicerom.

ТИГАР ПЛАЋАО ВРХ ПОЛИЦИЈЕ? Веселин Вељовић и Дејан Перуничић добили по 50.000 евра из захвалности од Бемакса

S.Đokić

Vlasnik te firme Ranko Ubović, u prepisci sa nadimkom Tigar, negirao je te navode, tvrdeći da sa Veljovićem ne razgovara duže od deceniju, dok Peruničića - ne poznaje.

Milović i Zvicer najpre se dopisuju zajedno sa Petrom Lazovićem (uhapšeni policajac), koji im govori ko je od državnih funkcionera na njihovom platnom spisku, odnosno koga su sve zadužili "stanom i parama". Nakon te prepiske na grupnom "četu" nekada zaštićene Skaj aplikacije, Milović i Zvicer prelaze na privatni razgovor na istoj platformi. O Ubovićevom novcu koji je Lazović navodno odneo Veljoviću i Lazoviću, razgovaraju dok se preko kriptovane aplikacije dogovaraju o akciji hapšenja pripadnika "škaljarskog klana", kojom rukovodi šef "kavčana".

Tokom prvog razgovora u grupnom "četu", Zvicer od Lazovića traži izjašnjenje - zbog čega je još na poziciji tadašnji rukovodilac Specijalnog policijskog odeljenja Dragan Radonjić kojeg, piše, sumnjiči da sakriven iza Skaj nadimka Radonja radi za tadašnjeg vođu "škaljaraca", Jovana Vukotića.

Hapšenja

VESELIN Veljović je 17. decembra podneo ostavku i otišao da savetuje tadašnjeg predsednika Crne Gore Mila Đukanovića. Istog dana Peruničić je razrešen dužnosti. Nešto kasnije je uhapšen, a sudi mu se pod optužbom da je nezakonito pratio i prisluškivao crkvene velikodostojnike, novinare i političare. Veselin Veljović je uhapšen 24. jula na Žabljaku po nalogu SDT-a. Terete ga za pomaganje šefu kriminalne organizacije Aleksandru Mrkiću iz Nikšića u švercu cigareta.

Neformalni vođa tima za posebnu operativnu podršku u policijskom sektoru, kojim je rukovodio njegov otac Zoran Lazović, pokušava da odbrani Radonjića. Međutim, nakon nekoliko poruka ga se odriče i poručuje da "izdajnika ima svuda". Tada govori i da bi i on voleo da maknu Radonjića, pa potom nabraja koga su od policajaca "zadužili stanom i parama"...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave