NEĆE DA BUDU NI KONTROLORI Opozicija kategorična po pitanju popisa u Crnoj Gori

V.K.

23. 10. 2023. u 09:49

IZ državnog zavoda za statistiku - Monstat potvrdili su da još nisu dobili zahtev nijedne opozicione partije da učestvuje u popisnim komisijama koje će kontrolisati predstojeći popis stanovništva u Crnoj Gori od 1. do 15. novembra. Statističari su prethodno saopštili da im je prihvatljivo da opozicione stranke imaju svoje predstavnike u popisnim komisijama.

НЕЋЕ ДА БУДУ НИ КОНТРОЛОРИ Опозиција категорична по питању пописа у Црној Гори

V.K.

Da je ovaj poziv zakasnio smatraju Socijaldemokrate i Liberalna partija. Nikola Zirojević iz SD kaže da sada potpuno apsurdno deluje poziv Monstata kad je "gotov sav posao".

- Apsolutno ostajemo pri stavu da popis treba bojkotovati, odnosno odložiti - kategoričan je Zirojević.

Sličnog stava je i Vatroslav Belan iz Liberalne partije.

- Monstat i oni koji u ovom trenutku zagovaraju da opozicija može biti deo popisnog procesa samo priznaju da do odlaganja mora doći - ocenjuje Belan.

U međuvremenu je jedan od lidera koalicije ZBCG Milan Knežević kazao da stiče utisak da opozicija ne želi da kontroliše predstojeći popis i poručuje da DNP nema ništa protiv da opozicionari budu uključeni u popisne komisije. Na to su reagovali iz DPS i pozvali Kneževića i Andriju Mandića da zatraže odlaganje popisa. Za ovaj predlog je i pet nacionalnih veća manjinskih naroda. Popis kada se u Crnoj Gori okonča politički zastoj predlažu iz Evropskog parlamenta. Međutim, predsednik Jakov Milatović poručio je da su komentari "stranih zvaničnika po pitanju vlade i popisa stanovništva neprimereni jer je Crna Gora suverena, građanska i demokratska zemlja".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)