"JOŠ NIJE SVE GOTOVO" Milan Knežević - Tačno je da će ZBCG dobiti šefa Parlamenta

Novosti online

15. 10. 2023. u 16:05

JEDAN od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore Milan Knežević saopštio je da dogovor oko vlade ide u dobrom smeru, ali da još nije sve gotovo.

ЈОШ НИЈЕ СВЕ ГОТОВО Милан Кнежевић - Тачно је да ће ЗБЦГ добити шефа Парламента

Milan Knežević, Foto Skupština CG

On je gostujući u Slobodnoj zoni sa Draženom Živkovićem na TV PRVA kazao i da će kandidat te koalicije za šefa parlamenta biti Andrija Mandić.

- Pregovori idu u dobrom smeru, ako bi u procentima govorimo, trenutno je 65% šansi da ubrzo dobijemo Vladu. Tačno je da će ZBCG dobiti šefa Parlamenta, kao i da će manjinski podržavati Vladu do decembra sledeće godine, kada je predviđena rekonstrukcija koja podrazumeva ulazak političkih predstavnika naše koalicije u Vladu - rekao je on.

Naveo je i da očekuje da će sednica Parlamenta na kojoj će se birati predsednik Skupštine biti zakazana u poslednjoj sedmici oktobra.

- Pisanje pojedinih medija bliskih DPS-u da sporazum koji treba da potpišemo za izbor nove vlade predviđa i tretira visoka spoljno-politička pitanja nije tačno. Pregovaramo na zdravim osnovama i niko nikoga nema nameru da prevaspitava - naglasio je on.

Knežević je rekao da će popisa biti, odnosno da neće biti odložen.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)