AKO BIRAJU, STRANCI I UPRAVLJAJU: Posle sve agresivnijeg mešanja stranih diplomata, čelnik ZBCG upozorio mandatara

V. KADIĆ

25. 09. 2023. u 09:45

LIDER Nove srpske demokratije i jedan od čelnika Koalicije "Za budućnost Crne Gore" Andrija Mandić upozorio je mandatara i predsednika Pokreta "Evropa sad" Milojka Spajića da ako stranci izaberu vladu, oni će njome i upravljati.

АКО БИРАЈУ, СТРАНЦИ И УПРАВЉАЈУ: После све агресивнијег мешања страних дипломата, челник ЗБЦГ упозорио мандатара

v.k.

Ovo upozorenje Mandića upućeno je nakon sve agresivnijeg mešanja stranih diplomata u unutrašnje stvari Crne Gore na koje Spajić, zasada, ne reaguje. Poznat je stav zvaničnika Amerike Gabrijela Eskobara da u budućoj vladi ne bude predstavnika srpskog naroda iz koalicije ZBCG, ali i ambasada te zemlje u Podgorici, Nemačke...

Mandić, kako kaže, sa nestrpljenjem čeka obraćanje predsednika države Jakova Milatovića nakon povratka iz SAD i dodaje da će od njegovog stava umnogome biti jasno da li su vlasti Crne Gore spremne da prihvate tuđe kao svoje, a svoje gledaju kao tuđe.

- Toliko pritiska i toliko "svetog" rata protiv Koalicije "Za budućnost Crne Gore" koja je proevropska, nije antizapadna, i koja je prihvatila principe mandatara - nije zabeleženo nigde u modernoj Evropi - napisao je Mandić na društvenoj mreži.

On je naveo da se Bošnjaci više pitaju u Crnoj Gori nego Srbi, da Albanci imaju više prava od većine srpskog naroda, te da Hrvati ultimativno traže da se Srbima ne dozvoli bilo kakvo učešće u vlasti.

Nemci na vezi sa Spajićem

NEMAČKI ambasador u Crnoj Gori Peter Felten preporučio je Spajiću da što pre formira proevropsku i proatlantsku vladu koju će činiti partije koje snažno podržavaju te vrednosti. Felten je saopštio da je u stalnom kontaktu sa mandatarom. Poslednji put su, kako je rekao, razgovarali kada se Spajić sastao sa predstavnicima Evropske unije.

- Naravno da smo zainteresovani da znamo kako teče proces formiranja nove vlade - poručio je Felten.

- Zabraniti ćirilicu da bude u vladi, srpskom jeziku da bude deo vlasti je ono protiv čega se Zapad bori. Da mi tražimo nešto drugo što nije demokratija i nije volja naroda, što nije ravnopravnost Srba, Crnogoraca, Bošnjaka, Albanaca, pa da ima nekog objašnjenja za ovu hajku koja se vodi protiv autentičnih političkih predstavnika srpskog naroda - naglasio je Mandić.

I dok Spajić izbegava da odgovori koliki pritisak na njega vrši Amerika, iz ambasade te države u Podgorici već vide njegov kabinet!

- Radujemo se produbljivanju saradnje sa novom vladom koja je predana evroatlantskim vrednostima i podržava NATO i Ukrajinu!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)