OŠTETIO BUDŽET ZA SKORO DVA MILIONA EVRA: Krivično delo u Baru

B. DABIĆ

05. 09. 2023. u 18:25

ZA pet godina po osnovu nenaplaćenih poreza i doprinosa, izvršni direktor AD Izbor Bar V.Č. (62) oštetio budžet za skoro dva miliona evra.

ОШТЕТИО БУЏЕТ ЗА СКОРО ДВА МИЛИОНА ЕВРА: Кривично дело у Бару

Foto:B.D.

Službenici Regionalnog centra bezbednosti “Jug“, Odeljenja bezbednosti Bar, podneli su krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru protiv izvršnog direktora i pravnog lica koja se sumnjiče za krivično delo oštećenje poverioca.

Zbog pomenutog krivičnog dela će odgovarati V.Č. (62) koji je izvršni direktor privrednog društva AD „IZBOR“ Bar, kao i pravno lice AD „IZBOR“ Bar sa sedištem u Baru.

- Sumnja se da je V.Č. ovo krivično delo izvršio na način što je u periodu od decembra 2016. do 2021. godine, zaključno sa istom, u svojstvu izvršnog direktora pomenutog privrednog društva, znajući da je zbog neprekidne blokade računa kod poslovnih banaka Društvo postalo nesposobno za plaćanje, u nameri da izigra poverioce, osnovao preduzeće “IZBOR CONSALTING” DOO Bar, da bi poslovanje Društva organizovao na način suprotan propisima iz oblasti privrednog poslovanja i drugim propisima koji se tiču knjigovodstvene evidencije i poreske administracije - stoji u saopštenju Uprave policije.

Nadalje, preko poslovnih računa tog preduzeća, a ne preko žiro-računa AD “IZBOR” Bar, vršena je, kako se pojašnjava, naplata potraživanja i plaćanje tekućih, a ne obaveza po osnovu kojih je blokiran žiro-račun AD “IZBOR” Bar i po prioritetima kako je vršena blokada poslovnih računa AD “IZBOR” Bar, na koji je način u navedenom periodu, za Crnu Goru u svojstvu poverioca, po osnovu nenaplaćenih poreza i doprinosa nastupila materijalna šteta u iznosu ne manjem od 1.978.525 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)