DRITAN NAGOVESTIO: Novak će biti počasni građanin Crne Gore?

V.K.

02. 09. 2023. u 22:55

NOVAK Đoković biće proglašen počasnim građaninom Crne Gore, a tu informaciju potvrdio je i premijer Dritan Abazović.

ДРИТАН НАГОВЕСТИО: Новак ће бити почасни грађанин Црне Горе?

FOTO: Tanjug/AP

- Meni je drago da sam to lično uradio. Vlade Divac je legenda, ti ljudi, sticajem okolnosti, u postsportskoj karijeri određeni deo života provedu u Crnoj Gori. To je i podsticaj za ljude koji ih sreću u Crnoj Gori. Super stvar, lično mislim da ćemo slično uraditi sa Đokovićem - kazao je crnogorski premijer Dritan Abazović za Nova.rs.

- Veliki je fan Crne Gore, često boravi tamo, imali šta lepše nego da nas okupljaju ljudi oko kojih imamo nepodeljena mišljenja. Oko kojih je lako animirati druge da slede njihov primer, čak i ako je on nedostižan. Generalno, mislim da nam sport mnogo pomažemo da neke nedaće koje imamo, političke ili ekonomske, prevaziđemo na mnogo lakši način. Moja puna podrška ljudima koji su globalni brend. Oni nisu samo brend Srbije, niti Crne Gore, oni su globalni brend. Mislim da imaju podjednako poštovanje na Filipinima, u SAD, Africi i naravno u zemljama iz koje potiču - kazao je Abazović.

Premijer Crne Gore dodatno je pojasnio koliko poštuje najboljeg tenisera sveta i njegovu porodicu.

- Bio je skoro u Crnoj Gori, bio je na žičari, promovisao je to na lep način. U kontaktu smo, sreli smo se i na polufinalu Lige šampiona. Istina, on je navijao za Milan, a ja za Inter, tada sam ja imao sam više sreće. Dobro, ne može ni Novak uvek da pobedi u svemu. Generalno, lično bih voleo, ako je to i njegova želja. Naravno, ovde nema nikakve presije, to je stvar volje, on je i bez toga podjednako dobrodošao. I ne samo on, već bilo ko, ko zaista zaslužuje i može da bude promoter, između ostalog, naše zemlje Crne Gore - dodao je Abazović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!