DA SE RASPETLJA "VEZA" MANDATARA I DO KVONA Abazović od SDT očekuje da utvrdi finansijski odnos Spajića i kralja kriptovaluta

V.K.

14. 08. 2023. u 06:30

PREDSEDNIK Vlade Crne Gore Dritan Abazović ponovo je pozvao Specijalno državnog tužilaštvo da ispita tvrdnje da je odbegli južnokorejski trgovac kriptovalutama Do Kvon imao finansijske veze sa mandatarom i liderom Pokreta "Evropa sad" Milojkom Spajićem, jer ni nakon više od dva meseca nema rezultata u istrazi.

ДА СЕ РАСПЕТЉА ВЕЗА МАНДАТАРА И ДО КВОНА Абазовић од СДТ очекује да утврди финансијски однос Спајића и краља криптовалута

V.K.

- Tužilaštvo je pokazalo da nije potpuno oslobođeno političkih pritisaka i da ima svoje političke kalkulacije. Vreme je da izađu sa nekim rezultatima istrage pre nego što Do Kvon bude izručen. Razumem pritužbe tužioca na ograničene kapacitete, ali i druge institucije u Crnoj Gori nemaju resurse kao u Švjcarskoj, ali su pokazale rezultate. Moramo da pokažemo rezultate sa onim što imamo, uključujući sudove i tužilaštvo - izjavio je Abazović.

Upravo je premijer usred kampanje za junske parlamentarne izbore Spajića osumnjičio za "povezanost" sa takozvanim kraljem kriptovaluta Južnokorejcem Do Kvonom, koji je uhapšen u martu ove godine u Crnoj Gori zbog falsifikovanog pasoša. On je na poternicama Južne Koreje i SAD koje ga terete za prevaru tešku više od 40 milijardi dolara preko kriptovaluta.

I o skaj-aplikaciji SDT

AGENCIJA za sprečavanje korupcije (ASK) neće proveravati nezakonito finansiranje stranaka, nakon objavljene prepiske sa skaj-aplikacije u kojoj policajci i optuženi kriminalci govore i o politici, sigurnim bazama glasača i biznismenu koji milionski pomaže partiju pred izbore. Smatraju da su skaj- aplikacije u delokrugu rada tužilaštva, a ne Agencije. U delu transkripta, policajac Petar Lazović, šefu "kavačkog klana" Radoju Zviceru, u šiframa poručuje da podgorički biznismen Ranko Ubović samo za jedne izbore "pukne po par miliona", a na nagovor njegovog oca, penzionisanog bezbednjaka Zorana Lazovića.

Spajić je negirao da ima poslovne veze sa Do Kvonom, ali je priznao da je sa njim bio u kontaktu krajem 2022. godine. SDT je formiralo dva predmeta u vezi sa optužbama Abazovića, a koje su se odnosile na relacije Spajića i Do Kvona.

U međuvremenu je predsednik države Jakov Milatović dao partijskom kolegi i lideru Pokreta "Evropa sad" Milojku Spajiću mandat da sastavi novu vladu uprkos navedenim sumnjama koje, ipak, bacaju senku na biografiju Spajića.

Abazović upozorava da organizovane kriminalne grupe u Crnoj Gori traže "pojas za spasavanje" upravo u strankama koje su spremne da preuzmu vlast nakon izbora u junu!

- Organizovani kriminal ne bi mogao dostići ovaj nivo moći da nije imao podršku državnih institucija. Podrška Evropola naporima naše vlade u borbi protiv organizovanog kriminala bila je ključna. Bez njihove podrške imali bismo malo istraga protiv organizovnih kriminalnih grupa - kategoričan je Abazović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!