OTPAD DOČEKUJE GOSTE: Što ne može u zemlje EU završi na divljim deponijama u međugraničnom prostoru

V.V.

11. 08. 2023. u 14:50

Na graničnim prelazima između Crne Gore i Hrvatske očekivani problem su u ovom periodu gužve, a u međugraničnom prostoru nagomilani otpad i divlje deponije, upozoravaju iz hercegnovske Gradske čistoće.

ОТПАД ДОЧЕКУЈЕ ГОСТЕ: Што не може у земље ЕУ заврши на дивљим депонијама у међуграничном простору

FOTO: Čistoća HN

Često nimalo lepa slika  dočekuje turiste i prolaznike na potezu između granica Debeli brijeg i Karasovići – a krivci su upravo oni isti koji se vraćaju ili dolaze iz zemalja EU, saopšteno je iz preduzeća Čistoća.

Dok čekaju u koloni za prelazak granice, iz kola izbacuju sve što im je višak, najčešće velike količine razne hrane koju ne mogu da prenesu. Radnici Čistoće skoro svakodnevno moraju da uklanjaju trulo voće i povrće, razne vrsta mesa, plastičnu i tep ambalažu ali i druge proizvode koji nisu dozvoljeni za unos u zemlje EU  i zbog toga završe na proširenjima pored puta ili u nekom kanalu, zbog čega se uz put stvaraju prave male deponije. Uprkos činjenici da oni teškom mukom zbog nepreglednih kolona automobila, pokušavaju da ovaj prostor održe čistim i urednim,zadatak je skoro nemoguće obaviti.

Novčane kazne za prekršioce mogle bi biti rešenje kada bi bilo moguće utvrditi ko krši propise. S obzirom na to da je reč o skoro nemogućoj misiji ostaje apel da se svi odgovornije ponašamo prema prirodi i higijeni na javnim površinama.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu