NA LUŠTICI DVA POŽARA: Vatrogasci dobrovoljci delovali pravovremeno

V.V.

09. 08. 2023. u 16:16

Dva požara u noći između utorka i srede gasili su na poluostrvu Luštica članovi tamošnjeg dobrovoljnog vatrogasnog društva.

НА ЛУШТИЦИ ДВА ПОЖАРА: Ватрогасци добровољци деловали правовремено

Foto:RTHN

Samostalni savetnik u hercegnovskoj Službi zaštite i spašavanja Zoran Gamber kaže da su požari  izbili u kratkom razmaku, a reakcija pripadnika DVD Luštica je bila pravovremena i vrlo efikasna.

- U mestu Zabrđe, pripadnici DVD Luštica  intervenisali su oko 21 i 30 na gašenju motornog vozila i okolne šume koja je bila zahvaćena požarom, sa jednim vatrogasnim vozilom i četiri vatrogasca – spasioca. Već u 21 i 50 goreo je tep ormar na privatnom objektu u mestu Merdare. Ovde je u gašenju bilo angažovano jedno vatrogasno vozilo sa tri vatrogasca – spasioca, a oba požara su brzo ugašena. O svemu je obavešteno Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore, objasnio je Gamber.

On je istakao i da je značaj  DVD Luštica izuzetan zbog velike udaljenosti i gužve na putevima. Izrazio je i zahvalnost članovima  DVD Luštica na brzim  intervencijama posebno u svetlu činjenice da je u ovakvim akcijama faktor vremena izuzetno važan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić