DA LI JE BUDVA NA PRAGU PONOVNE KRIZE VLASTI? Šta se dešava posle hapšenja Božovića

B. DABIĆ

19. 07. 2023. u 14:38

DA li je Budva na pragu ponovne krize vlasti? Zakazana sednica Skupštine opštine Budva morala je biti prekinuta iako u lokalnom parlamentu većinu ima kolacija Demokratskog fronta. Na sednicu Skupštine opštine Budva nisu došla četiri odbornika nekadašnjeg DF-a, kao ni Demokrate, URA, SNP, te koalicija okupljena oko Demokratske partije socijalista (DPS) i SDP. Od ukupno 33 odbornika sednici je prisustvovalo samo 14 iz Kluba odobrnika "Milo Božović na prvom mjestu". Predsednik SO Budva Nikola Jovanović nije imao izbora, sednicu je odložio za 15. avgust.

ДА ЛИ ЈЕ БУДВА НА ПРАГУ ПОНОВНЕ КРИЗЕ ВЛАСТИ? Шта се дешава после хапшења Божовића

b.dabić

Jovanović je kazao da mu niko nije najavio da će odustvovati, te da mu nije jasno zbog čega nisu došli. Proceduralno se javila Marijana Božović, šefica kluba odbornika nekadašnje DF-a, optuživši odbornike koji nisu došli da su "lične interese i svoje pune džepove stavili" ispred interesa građana.

- Pozivam ih da svi vrate mandate. Od 2001. godine traju nezakonite aktivnosti vezano za Marinu Budva. Tenderi koji su raspisani od 2001. godine za Luku Budva, koja je vlasništvo Opštine Budva, prethodno nisu nikad dobili saglasnost SO Budva. Ovo znači da marina nije ni mogla nikada biti izdata u zakup od strane Javnog preduzeća bez saglasnosti SO Budva. Ono što je najbitnije je da građani nisu stali, i neće, već će nastaviti sa protestima - kazala je ona i dodala da odbornici koji nisu došli na sednicu za to nisu imali ni hrabrosti.

"SINDROM DžAKOVIĆ"

PREDSEDNIK Udruženja ribara, Boško Vujičić, kazao je da se ponovo javio "sindrom Džaković u Budvi".

- Ne znam zašto ljudi iz pobedničke opcije nisu došli. Oni to treba da kažu javnosti. Nastaje anarhija u luci. Sinoć je bila pucnjava u luci Budva, došlo je do obračuna, tamo se ne zna sada ko pije ko plaće. A sve se opet svodi na to jer su u pitanju nečiji lični intresi, pa preko tog interesa hoće da napavi štetu gradu i građanima Budve. Sramota je za sve odbornike - kaže Vujičić.

Jovanović je kazao da su nejasni razlozi zbog čega neko danas nije došao "da raspravljamo o veoma važnim tačkama dnevnog reda koje su u interesu građana Budve".

-Da luka Budva konačno završi tamo gde joj je mesto, u rukama građana Budve se čekalo 20 godina, svi smo to u izbornim programima obećali, a vidimo danas da ima promenjenih mišljenja, jer u sali nema nekih odbornika, odnosno odborničkih klubova, koji su mnogo o tome pričali, mnogo bili zainteresovani da se formira posebno preduzeće. Izgleda da je problem možda i to što bi ta luka, radi ekonomičnosti, bila pripojena Komunalnom, a ne bi bilo formirano posebno preduzeće. Oni koji nisu došli preuzimaju na sebe odgovornost. Očigledno da ne postoji politička volja da Luka Budva bude vraćena građanima - kazao je Jovanović, i poručio da neće dozvoliti prekrajanje izborne volje, te pozvao odbornike da vrate mandate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave