OLUJA DONELA NEVOLJE PRIMORCIMA: Voda prodirala u objekte, udarali gromovi, a na tivatskom aerodromu potop

I. D. S.

02. 07. 2023. u 19:26

NEVREME je tokom vikenda zahvatilo veliki deo Crne Gore, a obilne kiše najviše problema donele su Bokokotorskom zalivu, pa je u Herceg Novom i Tivtu voda prodirala u objekte, grom udario u jednu kuću, a kiša je pljuštala i u zatvorenom, jer je krov zgrade tivatskog aerodroma “popustio”.

ОЛУЈА ДОНЕЛА НЕВОЉЕ ПРИМОРЦИМА: Вода продирала у објекте, ударали громови, а на тиватском аеродрому потоп

Opština Tivat

Na području opštine Herceg Novi za samo sat vremena, prema podacima lokalne Hidrometeorološke stanice, palo je 35 litara kiše po metru kvadratnom. Prva obilnija kiša donela je i probleme, pa su intervenisale komunalne i Služba zaštite i spasavanja. U hotelu Delfin u Bijeloj poplavljene su podrumske prostorije, kao i u privatnom objektu u Zelenici i u Bijeloj, dok su na par mesta na donjem putu u Kumboru morali da se čiste odvodni kanali.

Ogromna količina kiše, jak vetar i gromovi doneli su preobleme i Tivćanima. Nesvakidašnje scene zabeležene su na tivatskom aerodromu, gde su putnici kisnuli, ikao na zatvorenom prostoru. Naime, krov zgrade počeoje da prokišnjava i prisutne je zatekao pravi potop.

Na više mesta u tivtu poplavile su saobraćajnice, jer odvodni kanali nisu mogli da prime svu količinu kiše koja je pala zakratko vreme, a bujice su poplavile više privatnih kuća i objekata.

Oluja u tom delu počela je još u subotu ujutru, a u tivatskom naselju Radovići je došlo je i do udara groma u jednu od kuća. Grom je zapalio pomoćnu prostoriju i pričinjena je materijalna šteta. U tom privatnom smeštaju, koji se koristi za izdavanje, borave košarkašice reprezentacije Srbije, ali srećom nije bilo povređenih. Zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca tivatske Službe zaštite i spasavanja i pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Krtoli", požar je lokalizovan u najbržem mogućem roku, za nepunih 10 minuta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave