PREPISIVANJE NE SME BITI PRAVILO Protest prosvetnih radnika Crne Gore ispred ministarstva

I. D. S.

17. 06. 2023. u 14:18

NEZADOVOLjNI što su maturantima koji su prepisivali na eksternom ispitu ponovo pregledani testovi i ocenjeni visokim ocenama, Prosvetna zajednica juče je ispred Ministartsva prosvete organizovala protest pod sloganom "Za društvo znanja". Za tužilaštvo imaju spremnu inicijativu - da se ispita celokupan postupak ocenjivanja i vrednovanja maturskog ispita, jer kako su poručili - ne žele da dozvole da prepisivanje postane pravilo.

ПРЕПИСИВАЊЕ НЕ СМЕ БИТИ ПРАВИЛО Протест просветних радника Црне Горе испред министарства

I.D.S.

Iz NVO Prosvetna zajednica, uz podršku više desetina nevladinih organizacija i građanskih aktivista više crnogorskih škola poručili su da od nadležnih očekuju da utvrde da li su institucije u procesu vrednovanja maturskih ispita postupile po zakonu. Da utvrde ko je odgovoran za "curenje testova" pre nekoliko meseci, ali i da poruče da je ocena važna, ali da je važnije kako se do nje dolazi.

Glavnom upravnom inspektoru i vVrhovnom državnom tužilaštvu dostaviće zahtev da se ispita postupanje Ministarstva prosvete, Državne komisije za maturski ispit, uprava škola, kao i Ispitnog centra koji je naložio angažovanje novih ocenjivača, odnosno celokupan postupak ocenivanja i vrednovanja maturskog ispita.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti