DRAMA U CRNOJ GORI: Stotine đaka dobilo nula poena na maturskom ispitu - skrinšotovi dopisivanja procurili u javnost

Novosti online

02. 06. 2023. u 15:11

Više stotina maturanata u Crnoj Gori dobilo je nula bodova iz eksternog maturskog ispita iz crnogorsko-srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti, navodno zbog prepisivanja.

ДРАМА У ЦРНОЈ ГОРИ: Стотине ђака добило нула поена на матурском испиту - скриншотови дописивања процурили у јавност

Foto N. Skenderija

Više njihovih roditelja javilo se redakciji podgoričkih "Vijesti", tvrdeći da nadležni navodno nisu imali mogućnost da utvrde ko je od đaka prepisivao, s obzirom na to da nijedan od učenika koji je dobio nula bodova "nije ni opomenut tokom ispita".

Prema nezvaničnim informacijama, nulom su ocenjeni i neki đaci generacije pojedinih škola na severu Crne Gore.

Eksterni maturski ispit iz CSBH održan je 11. aprila, a svi maturanti su radili isti test u isto vreme. Prema ranijem pisanju medija bili su u organizovani i u Vajber grupu, na kojoj su delili pitanja i odgovore. Skrinšotovi njihovog dopisivanja tokom ispita "procurili" su ranije u javnost.

Vijesti su uputile set pitanja crnogorskom Ministarstvu prosvete ovim povodom.

Eksterni maturski ispit se u Crnoj Gori polaže nakon završenog četvorogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja. Položen maturski ispit je opšti uslov za nastavak obrazovanja na bilo kojoj visokoškolskoj ustanovi.

(Vijesti.me)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)