VIŠI SUD U BIJELOM POLJU: Adisu Muratoviću 20 godina za teško ubistvo

Марија Стевановић
Marija Stevanović

25. 05. 2023. u 20:24

Pred krivičnim većem Višeg suda u Bijelom Polju danas je na 20 godina zatvora osuđen Adis Muratović iz Rožaja.

ВИШИ СУД У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Адису Муратовићу 20 година за тешко убиство

Foto: M.S.

Optužnicom Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju na teret mu je  stavljeno ubistvo  sugrađanina Anesa Kalača godine u Rožajama. Ranijom presudom Muratović je u odsustvu takođe bio osuđen na 20 godina zatvora, ali je ta presuda ukinuta i naređeno je ponavljanje suđenja...

Zbog pomaganja u izvršenju krivičnog dela  na po 20 meseci zatvora osuđeni su Anes, Elmin, Jasmin i Mirsad Muratović a Elvis Muratović na pet meseci.

Prema navodima optužnice, Adis Muratović je 27. jula 2014. godine na platou benzinske pumpe u Rožajama ispalio više hitaca iz automatske puške, od kojih je jedan pogodio Kalača i nanio mu teške telesne povrede opasne po život. Nakon tri dana, Kalač je preminuo u Kliničkom centru.

Nakon rafalne pucnjave Adis Muratović se dao u bekstvo i posle gotovo šest i po godina uhapšen je u svojoj kući u Podgorici...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SOFIJA MILOŠEVIĆ PODELILA DIRLJIV PRIZOR: Pogledajte ko je Luki Joviću doneo sreću na utakmici sa Slovenijom (FOTO)