NEĆE BITI BOJEVOG GAĐANJA: Vojna vežba NATO-a na Sinjajevini od 22. maja do 2. juna

Марија Стевановић
Marija Stevanović

09. 05. 2023. u 11:12

JOŠ jedna NATO vežba u Crnoj Gori! Doduše, kako stvari stoje, branitelji Sinjajevine, drugog pašnjaka po prostranstvu u Evropi, gde je Vlada Crne Gore još pre nekoliko godina namerila da gradi artiljerijski poligon, mogu biti spokojni - neće biti artiljerijskih gađanja na planini lepotici!

НЕЋЕ БИТИ БОЈЕВОГ ГАЂАЊА: Војна вежба НАТО-а на Сињајевини од 22. маја до 2. јуна

milutin sekulović

NATO vežba "Immediate Response 23", koja je deo velike vežbe "Defender Europe 23", biće održana u Crnoj Gori od 22. maja do 2. juna ove godine, a pripadnici Vojske Crne Gore učestvovaće na vežbi i uvežbavati manevrisanje na terenu i borbene operacije.

- Artiljerijska bojeva gađanja biće izvedena u inostranstvu - saopšteno je iz Ministarstva odbrane Crne Gore.

Razlog - Crna Gora još nema vojni poligon na kojem bi se realizovale takve aktivnosti. Plan Vlade Crne Gore i Ministarstva odbrane, koji su doneli odluku o gradnji poligona na Sinjajevini, osujetili su građani, koji su sa braniteljima Sinjajevine složno ustali protiv ovakve odluke.

Vrlo smo eko-frendli

VLADA ima alternativnu lokaciju na kojoj bi mogao biti uspostavljen vojni poligon - smatra premijer Dritan Abazović.

-Sinjajevina neće biti korišćena kao vojni poligon. Nema razloga, dok je ove vlade, za bilo kakvu zebnju. Vrlo smo eko-frendli i pokušavamo da afirmišemo ideju Crne Gore kao zelene destinacije.

- Pratimo sve aktivnosti na području Sinjajevine. Odlučni smo u nameri da je sačuvamo od gradnje poligona za artiljerijska gađanja - saopšteno nam je juče iz građanske inicijative "Sačuvajmo Sinjajevinu", čiji aktivisti neprekidno dežuraju na planini. - Zvanično smo obavešteni od MO o vojnoj vežbi. Rečeno nam je da neće biti nikakvih aktivnosti na Sinjajevini, ali mi smo oprezni, jer i prethodni put su nam to obećavali pa ih je ipak bilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona