OTKUD POLICAJCU 50 MILIONA EVRA? Ministar Miljanić otkrio da neki mupovci imaju pozamašne svote na računima

V.K.

27. 04. 2023. u 13:28

NA računima jednog broja crnogorskih policajaca nalazi se više od po 50 miliona evra! Ovu frapantnu vest saopštio je juče ministar u Vladi Crne Gore zadužen za borbu protiv korupcije Zoran Miljanić, ne otkrivajući imena osumnjičenih, navodeći da su strani partneri dostavili te podatke kao poverljive, te da zbog toga oni ne smeju biti plasirana u javnost.

ОТКУД ПОЛИЦАЈЦУ 50 МИЛИОНА ЕВРА? Министар  Миљанић открио да неки муповци имају позамашне своте на рачунима

veliša kadić

Informacija o "debelim" računima trojice policajaca procurila je, navodno, pre godinu dana, kada su partnerske službe identifikovale sporne račune. Stranci su o tome, navodno, obavestili vladu Zdravka Krivokapića na jednom od zatvorenih sastanaka.

Kritika

OD naše policije ništa! Nijedan podatak, dokaz, prikriveni islednici. Ništa, imamo 5.160 zaposlenih u MUP i policiji, ali njihov posao rade policije drugih zemalja. Nama se izgleda više isplati da autsorsujemo policijske poslove policajcima u Evropolu i da njima plaćamo za otkrivanje krivičnih dela u Crnoj Gori - ocenio je Medojević.

- Podaci su označeni kao tajni, njima se ne sme baratati u javnosti, zbog nepoverenja prema određenim osobama u bezbednosnom sektoru. U jednom momentu došli smo u situaciju da ne dobijamo ovakve informacije partnera zbog curenja podataka - objasnio je Miljanić, dodajući da je ključ svih istraga u poslednjem periodu baziran na podacima dobijenim od Evropola i ostalih partnera. - Da je bilo sreće, te podatke bi imala naša policija. Ali kada nije u stanju da obezbedi valjane podatke kojima će hraniti tužilaštvo da sprovode istrage, onda moramo kompletne procese bazirati na informacijama Evropola i partnerskih službi.

Miljanić je uz to konstatovao "da je crnogorska kriminalistička policija morala sve ove godine dati mnogo više".

Jedan od lidera Demokratskog fronta, Nebojša Medojević, saopštio je da je Crna Gora sa 635 policajaca na 100.000 stanovnika apsolutni lider u Evropi, a operativne podatke i dokaze o narko-kartelima i duvanskoj mafiji prikupljaju policije Francuske, Belgije, Holandije, Italije i dostavljaju Specijalnom državnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)