SVAKO KO KOČI ISTRAGU BIĆE SAUČESNIK! NVO Alternativa pita zašto ODT nije odmaklo u slučaju sumnjivih diploma medicinara

M. D.

04. 03. 2023. u 07:32

OSNOVNO državno tužilaštvo u Pljevljima još "češlja" sumnjive diplome više desetina medicinara, protiv kojih je NVO Alternativa CG, skoro pre godinu dana podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da su diplome stekli nelegalno.

СВАКО КО КОЧИ ИСТРАГУ БИЋЕ САУЧЕСНИК! НВО Алтернатива пита зашто ОДТ није одмакло у случају сумњивих диплома медицинара

Foto: M. Drobnjak

- Predmet je i dalje u fazi izviđaja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima - saopštila je za "Novosti" Nataša Bajčeta, državni tužilac i potparol ODT Pljevlja.

Interesantno je da se ODT Pljevlja još nije obratio nadležnim državnim organima Srbije, za pružanje međunarodne pravne pomoći u ovom predmetu iako skoro sve sumnjive diplome su izdate u Srbiji. Bar tako tvrde iz Posebnog odelenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu koje je vodilo ili vodi postupak protiv više osoba iz Tutina zbog sumnje da su nelegalno stekli ili izdavali diplome.

Iz Alternative CG postavljaju pitanje ko koga pokušava da zaštiti i zbog čega iz ODT Pljevlja izbegavaju da govore istinu i kako tvrde, koče istragu.

- Svako ko pokuša da ukoči istragu i lavinu koja je pokrenuta na direktan način će biti saučesnik u kršenju zakona ove države, u pokušaju ubistva nesavesnim lečenjem, lažnim diplomama, lažnim terapijama, lažnim životima i iznad svega drskim i bezobraznim ponašanjem - kazao je Zarija Pavićević koordinator Alternative.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!