DIREKTORKA MANS O PREDSEDNIČKIM IZBORIMA: Mandić ima šanse za drugi krug

Марија Стевановић
Marija Stevanović

06. 02. 2023. u 11:00

MISLIM da postoje šanse da Andrija Mandić uđe u drugi krug, ali mislim da su šanse da postane predjednik Crne Gore izuzetno male.

ДИРЕКТОРКА МАНС О ПРЕДСЕДНИЧКИМ ИЗБОРИМА: Мандић има шансе за други круг

Andrija Mandić / Foto Tanjug

Ovo je kazala direktorica Mreže za afirmaciju nevladinig sektora (MANS) Vanja Ćalović Marković u emisiji "Dobro jutro Crna Gora" koja je saopštila da je nju iznenadila predsednička kandidatura lidera Nove Andrije Mandića, koja smatra da je malo verovatno da bi birači drugih partija vlasti u eventualnom drugom krugu podržali Mandića.

Ona kaže da Mandić nije bio nosilac lista Nove i DF-a na izborima u poslednjih 10 godina, jer su uvek nalazili druge ljude za nosioce poput Miodraga Lekića ili Zdravka Krivokapića.

- To meni govori da je on sigurno obezbijedio značajna finansijska sredstva za svoju kandidaturu i da će kampanja biti interesantna i da će dominantno biti obeležena nacionalnim pitanjima.

- Mislim da su predsednički izbori vrsta testa za vanredne parlamentarne izbore na osnovu kojih će oni da odluče da li će da raspišu vanredne izbore i skrate manda Skupštini. Mislim da je to razlog zbog kojeg se Mandić kandidovao, ne da bi pobedio, već da bi jačao DF i naneo štetu političkim protivnicima, pre svega "Evropi sad" koja im je zadala brige i koja očigledno ima značajnu političku moć, iako je vanparlamentrana stranka, kazala je Ćalović Marković.

Ona ističe da i aktuelna vlast pokušava da iskoristi državne resurse zarad partijskih interesa, ali je kako navodi, pitanje kako će njihovi birači reagovati na pokušaje kupovine glasova.

- Ja mislim da će sledeći izbori biti vrlo interesantni, zbog toga ih oni i odlažu. Svi se plaše rezultata na tim izborima i plaše se da smo mi kao građani razočarani time što su oni kao vlast uradili u poslednje dve godine, navela je Ćalović-Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)