POŽAR U BIJELOJ: Apel iz Službe zaštite – čistite dimnjake!

V.V.

06. 02. 2023. u 13:24

TOKOM prethodne noći i jutros severni vetar, povremeno veoma jak, opet je prouzrokovao niz problema u Herceg Novom, a u Bijeloj, na Panorami, izbio je požar. Na teren je odmah upućeno sedam vatrogasaca sa tri kamiona i požar je ugašen.

ПОЖАР У БИЈЕЛОЈ: Апел из Службе заштите – чистите димњаке!

foto: RT HN

Nezvanično, požar su verovatno izazvale varnice iz dimnjaka u neposrednoj blizini Panorame. Komandir Službe zaštite i spasavanja Zlatko Ćirović rekao je da je požar ugašen u potpunosti za sat i po, oko 21 sat. O uzrocima i šteti još nema zvaničnih podataka.

Prema njegovim rečima, u blizini mesta gde je izbio požar je bila deponija, a vatru je razbuktao vetar. Posebna opasnost je bila jer se požar širio u naseljenom delu, kaže Ćirović i apeluje na sugrađane da očiste dimnjake jer je proteklih dana upravo zbog dimnjaka bilo problema sa požarima.

Ćirović kaže da su tokom vikenda uklanjali odlomljeno granje i stabla na svakih 200-300 metara od Kamenara do Igala. Nije bilo zastoja u saobraćaju, na svu sreću nije bilo povređenih građana jer su se pridržavali apela da ne izlaze van domova.

Za procenu štete nastale tokom nevremena verovatno će biti formirana komisija.  Preporuke koje treba poštovati dok je na snazi crveni meteoalarm su da se ne prolazi pored objekata koji su oronuli zbog crepa koji može da padne, treba izbegavati parkove zbog mogućnosti da se odlomi grana ili padne drvo, ne treba se parkirati ispod stabala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)