MNOGO NEDOUMICA OKO FORMIRANJA NOVE VLADE U CRNOJ GORI: Bošnjaci neće u Lekićevu Vladu?

Марија Стевановић
Marija Stevanović

31. 12. 2022. u 13:34

NE TREBA nam Vlada koja će Crnu Goru da posvađa sa svetom kazao je portparol Bošnjačke stranke Crne Gore Adel Omeragić.

МНОГО НЕДОУМИЦА ОКО ФОРМИРАЊА НОВЕ ВЛАДЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Бошњаци неће у Лекићеву Владу?

Foto: Jutjub/Gradska RTV Podgorica

- Crnoj Gori treba Vlada koja će kao ključni prioritet da postavi nastavak evropskih integracija, zatvaranje pregovaračkih poglavlja i vladavinu prava, a ne ona koja će je posvađati sa svetom. Za to se nije borila i nije glasala većinska Crna Gora. Međutim, ako se nakon jasnih preporuka međunarodnih partnera i uprkos činjenici da se njen međunarodni legitimitet unapred dovodi u pitanje, insistira na formiranju vlade na temelju neustavnog zakona, jasan je znak svesnog zaokreta od EU politike i EU težnji Crne Gore - kazao je Omeragić, čija stranka je bila u vladama koje je formirao DPS, da bi posle poraza Đukanovića na izborima 30. avgusta 2020 godine, ostala bez ministarskih mesta u Vladi Zdravka Krivokapića, ali je ušla u manjinsku Vladu Dritana Abazovića i uprkos tome što su njeni poslanici glasali za smenu Abazovićeve Vlade i dalje njeni ministri sede u njoj što izaziva podsmeh u crnogorskoj javnosti.
 
Omeragić je na zvaničnom sajtu BS napisao  da oni koji Crnu Goru žele da skrenu sa evropskog kolosjeka, za tako nešto nemaju partnera u Bošnjačkoj stranci.
 
- Ne želimo da se vraćamo u devedesete godine prošlog veka, kada smo zbog neodgovorne politike trpeli sankcije - kazao je Omeragić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!