PODGORICA NA KORAK OD UVOĐENJA PRINUDNE UPRAVE: Skupština Crne Gore usvojila izmene Zakona o lokalnoj samoupravi

V. K.

30. 12. 2022. u 06:00

USVAJANjEM amandmana na predložene izmene Zakona o lokalnoj samoupravi u Skupštini Crne Gore stvorili su se uslovi da se u glavnom gradu Crne Gore uvede prinudna uprava kako bi se obavila tranzicija vlasti nakon lokalnih izbora 23. oktobra, i pada DPS-a i njenih saveznika.

ПОДГОРИЦА НА КОРАК ОД УВОЂЕЊА ПРИНУДНЕ УПРАВЕ: Скупштина Црне Горе усвојила измене Закона о локалној самоуправи

Foto: V.K.

Izmenama je predviđeno da ukoliko nadležna izborna komisija ne objavi konačne rezultate izbora u roku od 60 dana od njihovog održavanja, aktuelnom sazivu lokalnog parlamenta mandat prestaje po sili zakona.

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je na sednici Vlade da će čim izmene zakona stupe na snagu, u glavnom gradu biti uvedena prinudna uprava.

Foto V. K.

- Vlada je morala da preduzme mere jer nemoguće je ovakvo ponašanje prema građanima, jer čak i oni koji su izgubili izbore ne osporavaju taj rezultat - saopštio je Abazović.

Međutim, s druge strane, predsednik Izborne komisije Podgorice Veselin Vukčević (DPS) više puta je ponovio da nema tranzicije vlasti dok Ustavni sud ne reši žalbe na izborne nepravilnosti. I u odluci Specijalnog državnog tužilaštva navodi se da konačni rezultati izbora u Podgorici ne mogu biti proglašeni pre izjašnjavanja Ustavnog suda o žalbama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri