ODT PLJEVLJA: Još pet lica procesuirano zbog dešavanja oko izbora u Šavniku

M. D.

23. 12. 2022. u 15:08

OSNOVNO državno tužilastvo u Pljevljima podnelo je, u petak, Osnovnom sudu na Žabljaku još tri optužna predloga protiv pet lica zbog dešavanja oko izbora u Šavniku.

ОДТ ПЉЕВЉА: Још пет лица процесуирано због дешавања око избора у Шавнику

Prekinuti izbori u zgradi Opštine Šavnik, Foto V. K.

Protiv jednog lica (D.G.) podneta je krivična prijava zbog krivičnog dela – povreda prava glasanja i sprečavanje održavanja glasanja, protiv jednog lica (R.L.) – zbog krivičnog dela povreda prava glasanja i protiv 3 lica (A.M., I.J. i J.M.) – zbog krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

- Optuženom D.G. se stavlja na teret da je 30.10.2022. godine na biračkom mestu br. 14 „Kafana Kruševice“ u Šavniku, kao član biračkog odbora, na protivpravan način i upotrebom sile sprečio da glasa glasač  koji je upisan u birački spisak, nakon čega je glasanje na tom biračkom mestu prekinuto; Optuženom R.L. se stavlja na teret da je 06.11.2022. godine na biračkom mestu br. 14 „Kafana Kruševice“ u Šavniku, na protivpravan način sprečio glasače koji su upisani u biračkom spisku da glasaju; Optuženima A.M., I.J. i J.M. stavlja se na teret da su 06.11.2022. godine na biračkom mestu br. 14 „Kafana Kruševice“ u Šavniku zajednički napali službeno lice – člana biračkog odbora R.L. kojom prilikom su mu naneli lake telesne povrede, saopšteno je u petak iz  Osnovnog državnog tužilaštva Pljevlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK! Ne ide na EURO 2024 jer mu devojka previše dobro izgleda - pa je odlepio?! (FOTO/VIDEO)