DAN ŽALOSTI ZBOG TRAGIČNE SMRTI OGNJENA I IVANA: U Pljevljima zastave na pola koplja nakon strašnog sudara

06. 10. 2022. u 19:24

OPŠTINA Pljevlja petak 7. oktobar proglasila je Danom žalosti a povodom tragične smrti dvojice mladih Pljevljaka koji su u sredu veče, oko 23 časa, stradali u saobraćajnoj nesreći u blizini Termoelektrane "Pljevlja".

ДАН ЖАЛОСТИ ЗБОГ ТРАГИЧНЕ СМРТИ ОГЊЕНА И ИВАНА: У Пљевљима заставе на пола копља након страшног судара

M.Drobnjak

Ivan Čavić biće sahranjen 7. oktobra u 13 časova na seoskom groblju Rečko Brdo, dok će Ognjen biti sahranjen istog dana u isto vreme na seoskom groblju u selu Kakmuže.

- Obeležavanjem Dana žalosti povodom tragično preminulih mladih sugrađana, pokazujemo dužan pijetet stradalim čiji je prerani odlazak bolan i nenadoknadiv ne samo za porodice, već i za grad u celini i time iskazujemo solidarnost i duboko saosećanje sa njihovim porodicama - navodi se u saopštenju Opštine Pljevlja.

Dan žalosti obeležiće se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine Pljevlja, javnim službama, ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Opština, objektima mesnih zajednica i drugim ustanovama na teritoriji Pljevalja.

Lokalni javni emiter Radio televizija Pljevlja će svoj program prilagoditi obelžavanju Dana žalosti. Elektronski i drugi mediji na teritoriji opštine Pljevlja, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode obeležavanju Dana žalosti.

 

U saobraćanoj nesreći, koja se u sredu oko 23 sata dogodila na putu Pljevlja- Đurđevića Tara, pored Termoelektrane Pljevlja, poginuli su rođaci Ognjen (22)i Ivan Čavić (23).

 

 

U istoj saobraćajnoj nesreći teže su povređeni M.K. i maloletni B.B.

Oni su se nalazili zajedno sa  tragično stradalim Čavićima u vozilu marke „pasat“ koji se sudario sa kamionom koji prevozi ugalj za potrebe Termoelektrane „Pljevlja“.

Prilikom sudara došlo je do jakog kontakta putničkog motornog vozila sa teretnim vozilom a od siline udara na srednjoj osovini teretnog vozila su otpali točkovi.

Udes se dogodio iznad TE „Pljevlja“ na delu gde kamioni Rudnika uglja, sa sporednih puteva, prilikom prevoza uglja iz rudničkih kopova do TE Pljevlja, prelaze preko magistralnog puta Pljevlja –Đurđevića Tara.

 Uzrok ovog teškog saobraćajnog udesa sa smrtnim posledicama utvrdiće istraga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)