"NJIHOV NAJVEĆI USPEH ŠTO SE NISU POUBIJALI NA SEDNICI": Knežević će tražiti saslušanje Abazovića, Krivokapića, Konjevića, Adžića i drugih

V. K.

01. 10. 2022. u 11:50

PREDSEDNIK Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević zakazaće sednicu tog skupštinskog tela, povodm, kako je saopštio, nedavnog hapšenja crnogorskih državljana, među kojima je jedan visoki funkcioner MVP-a, zabrane ulaska ambasadora Srbije u Crnu Goru i još dvadeset osmoro stranih državljana, proterivanja ruskih diplomata, uz konfuzne i kontroverzne informacije koje dolaze od strane zvaničnih organa Vlade i SDT-a, uz naglašeni narativ da je ugrožena bezbednost države".

ЊИХОВ НАЈВЕЋИ УСПЕХ ШТО СЕ НИСУ ПОУБИЈАЛИ НА СЕДНИЦИ: Кнежевић ће тражити саслушање Абазовића, Кривокапића, Коњевића, Аџића и других

Milan Knežević, Foto Skupština CG printskrin

Knežević je najavio da će na sednici predložiti saslušanje premijera Dritana Abazovića, šefa crngorske diplomatije Ranka Krivokapića, ministra odbrane Raška Konjevića, ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, v.d. direktora ANB- a Save Kentere, v.d. VDT- a Maje Jovanović i GST- a Vladimira Novovića.

- Imajući u vidu učestale zloupotrebe službenog položaja, onih koji bi trebalo da sprovode, ali i štite Ustav i zakone Crne Gore, smatram za svoju dužnost, da zakazivanjem sednice Odbora dobijemo informacije o navedenim slučajevima. Bez namere da sa pozicije predsednika Odbora saopštavam političke stavove, dok ne obavimo kontrolno saslušanje, ipak moram primetiti da ovoliko nelogičnosti koje saopštavaju predstavnici državnih organa, najbolje govori o tome da su za rasulo u bezbednosnom sektoru upravo najodgovorniji oni koji upravljaju njime. I da je njihov najveći bezbednosni uspeh što se dosad nisu poubijali na sednicama Vlade - saopštio je Knežević.

BONUS VIDEO: USNIJA REDžEPOVA - Oživela Koštanu, pevala vatreno, plesala kao Šeherezada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna