NESVAKIDAŠNJA SITUACIJA NA PLAŽI: Uginula morska kornjača teška oko 50 kilograma

B. DABIĆ

05. 09. 2022. u 15:32

TRI radnika preduzeća Komunalne delatnosti Bar izneli su danas sa plaže na Velikom pijesku telo uginule morske kornjače koje je voda izbacila na kopno. Procenjuje se da je kornjača bila teška oko 50 kilograma.

НЕСВАКИДАШЊА СИТУАЦИЈА НА ПЛАЖИ: Угинула морска корњача тешка око 50 килограма

Foto: komunalne delatnosti

  U preduzeću Komunalne delatnosti su kazali da kornjača nije imala oznaku pa su uklonili uginulo telo po zakonskim propisima. U pitanju je odrasli primerak ove migratorne vrste gmizavaca, koja većinu vremena provodi pod vodom.

Sve vrste morskih kornjača su zaštićene. Međutim, procenjuje se da se samo u kočama u Jadranskom moru godišnje ulovi preko 5.000 morskih kornjača. 

BONUS VIDEO: Pogledajte jedinstvenu trku čamaca s motkom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)